Redactia.ro
Home » Știri » Atenție, români! Ce schimbări majore pregătesc Lidl și Kaufland. Toți cumpărătorii trebuie să știe asta

Atenție, români! Ce schimbări majore pregătesc Lidl și Kaufland. Toți cumpărătorii trebuie să știe asta

lidl

Schimbări majore în lanțurile de magazine Lidl și Kaufland, dar și alte supermarketuri din țară. Iată care sunt modificările despre care trebuie să știi, în calitate de client.

Schimbări majore la raft în magazinele Lidl, Kaufland și alte supermarketuri

Pentru a se asigura că noile măsuri care urmează să fie introduse vor fi respectate, centrele comerciale vor fi controlate de echipe mixte de specialiști de la direcţiile judeţene sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a municipiului Bucureşti, Autoritea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

După ce Legea Laptelui și a produselor lactate a intrat în vigoare, toate magazinele și supermarketurile din România vor trebui să facă modificări în raioanele și rafturile în care sunt depuse aceste produse. Conform legii care a fost adoptată în data de 10 februarie 2023, produsele care sunt obținuțe în întregime din lapte, fără niciun alt adaos vegetal, trebuie așezate la raft separat de cele care au adaosuri vegetale, precum margarina.

Produsele pe bază de lapte care conțin adaos dee grăsimi și proteine, altele decât cele animale, vor fi așezate pe rafturi separate, iar pe ele vor exista etichete care să menționeze explicit compoziția lor.

Magazinele vor fi controlate pentru a vedea dacă regulile sunt respectate

Magazinele vor fi verificate de către echipe mixte, pentru a se asigura că noile măsuri sunt puse în aplicare în mod corect, formate din medici veterinari de la direcţiile judeţene sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a municipiului Bucureşti, în colaborare cu inspectori ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Specialiștii vor verifica și etichetele pentru a se asigura că populația este informată corect și nu este dezinformată referitor la ingredientele și procentajele de materie primă care se regăsesc în fiecare dintre produsele aflate la raft spre vânzare.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini