Redactia.ro
Home » Știri » Atenție români! O metodă de înșelătorie este din nou virală pe WhatsApp. La ce trebuie să fii atent, de fapt

Atenție români! O metodă de înșelătorie este din nou virală pe WhatsApp. La ce trebuie să fii atent, de fapt

Înșelătorie WhatsApp

Românii riscă să devină din nou prada hackerilor care fac tot posibilul pentru a se îmbogăți din furtul datelor. A reapărut o nouă metodă care i-a lăsat pe mulți fără bani într-un moment neașteptat. Iată în continuarea articolului la ce ar trebui să fii atent, de fapt.

Din ce în ce mai multe persoane au ajuns să își piardă datele de pe telefoanele mobile sau de pe alte dispozitive, tocmai de aceea oamenii legii trag un semnal de alarmă. Este vorba despre o metodă de înșelătorie destul de cunoscută, care a făcut ravagii și în trecut.

O metodă de înșelătorie face ravagii pe WhatsApp

În momentul în care ajungem să primim diferite mesaje sau e-mail-uri cu un link pe care se presupune că ar trebui să îl deschidem, este necesar să luăm în considerare faptul că putem fi ținta unor hackeri ce doresc să fure diferite informații. Aceste mesaje ar putea veni chiar și din partea unor persoane apropiate, cel puțin la prima vedere.

Specialiștii anunță că nu doar persoanele cunoscute ajung să fie țintele unor astfel de atacuri cibernetice, ci și persoanele care nu au nicio legătură cu celebritatea. Criminalitatea cibernetică ia amploare din ce în ce mai mult în România, tocmai de aceea se cere luarea unor măsuri foarte importante.

„Nu este vorba doar de o persoană cunoscută. Să zicem că mesajul nelegitim se folosește de imaginea unui brand cunoscut cu care noi interacționăm. Ori dacă eu aștept un colet, dacă eu am făcut cumpărături de la un anumit magazin virtual, nu m-ar surprinde că primesc un astfel de mesaj și în momentul ăla, din punctul meu de vedere, este riscul cel mai mare de a cădea în plasă”, a declarat Sorin Stănică, specialist IGPR.

Ce a păți o persoană care a căzut în plasa hackerilor

O femeie a povestit cum a ajuns să fie victima hackerilor în urmă cu puțin timp. Aceasta susține că a primit un mesaj cu un cod pe care inițial nu l-a accesat, însă, ulterior un cunoscut i-a cerut codul respectiv, moment în care telefonul i s-a blocat instant. După mai multe încercări, aceasta a reușit să își reaprindă dispozitivul, dar WhatsApp-ul nu i-a mai funcționat.

„Am primit un mesaj SMS cu un anumit cod pentru aplicația WhatsApp. Nu am băgat de în seamă mesajul, dar la diferență de niciun minut, pe WhatsApp, de la o prietenă bună, a venit un mesaj. ‘Băi’, așa era scris. ‘Băi, ți-am dat din greșeală un cod de care am mare nevoie urgent. Atunci, telefonul meu s-a înnegrit. WhatsApp-ul n-a mai putut fi deblocat”, a mărturisit Andreea Dumitrache, potrivit Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: