Redactia.ro
Home » Știri » Atenție! Schimbări majore la plata cu cardul

Atenție! Schimbări majore la plata cu cardul

schimbări majore la plata cu cardul

Dacă te-ai obișnuit să-ți faci plățile cu cardul, ar trebui să citești cu atenție acest articol. De sâmbătă, 14 septembrie, a intrat în vigoare noua directivă europeană PSD2. Aceasta reglementează modul de utilizare a cardului în efectuarea diverselor plăți. Schimbări majore la plata cu cardul.

Shimbări majore la plata cu cardul

 

Potrivit noilor reglementări, clientul va trebui să parcurgă niște pași adiționali pentru autorizarea unor plăți online, dar și-n magazine fizice, cu cardul. Procedura e menită să sporească securitatea plăților cu cardul.

Astfel, pentru unele plăți contactless, va fi necesar să se introducă codul PIN al cardului. De exemplu, la fiecare cinci plăți contactless, consecutive, a șasea va cere introducerea PIN-ului. În caz contrar, cum ar fi în cazul unui furt, cardul se va bloca după doar cinci plăți de până în 100 de lei, consecutive.

Ce riscă România dacă nu se implementează în timp util directiva europeană

 

Schimbări majore la plata cu cardul. În caz că directiva europeană nu se va introduce în piața internă, în timp util, Comisia Europeană poate propune Curții de Justiție UE să aplice sancțiuni pecuniare.

„În constatarea neîndeplinirii obligaţiei de comunicare a măsurilor naţionale de transpunere a Directivei, Comisia Europea­nă are o abordare graduală, pornind de la o eta­pă precontencioasă, prin punerea în întâr­zie­re a statului membru în vederea comu­ni­cării măsurilor de transpunere, iar în unele si­tuaţii are posibilitatea de a propune Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) apli­ca­rea respectivului stat membru sancţiuni pecu­nia­re (o sumă forfetară şi/sau penalităţi cu titlu cominatoriu). Instanţa UE este cea care decide cu privire la sancţiunile pecuniare, în acord cu prevederile art. 258 coroborat cu art. 260 alin. (3) din Tratatul privind funcţio­na­rea Uniunii Europene“, a transmis BNR la solicitarea ZF.

 

Citește și Circulație îngreunată la metrou!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: