Redactia.ro
Home » Știri » Atenție, șoferi! Drumuri naționale acoperite de zăpadă, 24 de județe sub cod galben

Atenție, șoferi! Drumuri naționale acoperite de zăpadă, 24 de județe sub cod galben

Atenție, șoferi! Mai multe drumuri naționale sunt acoperite de zăpadă, iar 24 de județe se află sub cod galben de ninsoare și vânt până miercuri seara.

Potrivit ultimelor informații privind starea vremii, mai multe drumuri naționale sunt în acest moment acoperite de zăpadă.

Atenție, șoferi! Drumuri naționale acoperite de zăpadă

Se circulă în condiţii de iarnă în zonele înalte de munte, respectiv: Pasul Tihuţa, judeţul Bistriţa-Năsăud; Rânca, judeţul Gorj; Bucin şi Lacu Roşu, judeţul Harghita; Bâlea Lac, judeţul Sibiu; Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea.

Ninge și pe raza judeţului Suceava, dar nu s-a depus pe carosabil în cantități semnificative și nu probleme de restricţionare a traficului, la această oră.

Cod galben în 24 de județe, până miercuri seară

Românii care pornesc la drum trebuie să știe că, pentru perioada 07 decembrie, ora 06:00 – 08 decembrie, ora 18:00, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de ninsori însemnate din punct de vedere cantitativ şi intensificări ale vântului în sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul şi centrul Moldovei şi zona de munte.

În zonele afectate, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, mai mult există posibilitatea de a se depune unui strat de zăpadă pe alocuri consistent, mai ales în zona montană şi submontană.

Totodată, în zona montană înaltă, iar pe arii restrânse şi în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

CNAIR, apel către șoferi

„Atragem atenţia că în această perioadă, pe reţeaua rutieră apare frecvent fenomenul de ceaţă ce reduce semnificativ vizibilitatea.

Astfel, facem apel la conducătorii auto ca în aceste condiţii să circule cu atenţie, să adapteze viteza la condiţiile meteo existente, să evite frânările şi schimbările de direcţie bruşte, să păstreze distanţa corespunzătoare faţă de ceilalţi participanţi la trafic şi să respecte restricţiile instituite pe reţeaua rutieră, acolo unde este cazul”, transmite CNAIR.

Toate direcţiile regionale CNAIR sunt mobilizate şi intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, mai transmit reprezentanții de la Drumuri Naționale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: