Redactia.ro
Home » Știri » Atenție, șoferi! Primiți amenzi mari și rămâneți fără carnet dacă aveți acest obiect în mașină

Atenție, șoferi! Primiți amenzi mari și rămâneți fără carnet dacă aveți acest obiect în mașină

masina de politie

Orice șofer trebuie să respecte prevederile Codului Rutier, astfel riscă să primească amenzi usturătoare sau chiar să se aleagă cu permisul suspendat. Iată accesoriul pe care șoferii nu au voie să-l dețină în autoturism, conform prevederilor legale!

Șoferii riscă amenzi usturătoare și să rămână fără carnet dacă au acest obiect în mașină

Polițiștii avertizează că toți șoferii care își montează accesorii luminoase care redau culorile folosite în mod obișnuit de poliție risă amenzi cuprinse între 1.305 de lei și 2.900 de lei. Șoferii riscă, în plus, deschiderea unui dosar penal și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de până în 90 de zile. Deși aceste lumini nu ar trebui să fie montate niciodată pe autoturismele civililor, ele pot fi achiziționate de pe multe platforme online care pot fi accesate doar prin câteva mișcări de mouse.

„Se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 lei, precum și cu reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Totodată se confiscă și aceste mijloace speciale de avertizare”, a transmis un reprezentant al Poliției – Brigada Rutieră.

În plus, Codul Rutier prevede clar și faptul că șoferilor le este complet interzisă montarea accesoriilor care i-ar putea distrage și deranja pe ceilalți participanți la trafic. Așadar, șoferilor le este interzis „să aibă aplicate pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale afişe, reclame publicitare, înscrisuri ori accesorii, care restrâng sau estompează vizibilitatea conducătorului ori a pasagerilor, atât din interior, cât şi din exterior”, conform Codului Rutier.

Șoferii beți și drogați care produc accidente mortale vor ajunge în spatele gratiilor

Luni, pe 6 februarie, s-a votat legea potrivit căreia șoferii băuți, drogați sau fără permis vor ajunge după gratii dacă sunt autorii unui accident mortal. Schimbarea legislativă a venit în contextul în care, în ultimii ani, sute de șoferi au comis accidente din cauza consumului de alcool și stupefiante, iar zeci de oameni și-au pierdut viața, complet nevinovați.

România se află în topul unei statistici sumbre. Țara noastră conduce în topul european atunci când vine vorba despre numărul deceselor cauzate de accidente rutiere, valorile înregistrate aici depășind dublul celor înregistrate la nivelul Uniunii Europene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: