Redactia.ro
Home » Știri » Atenție șoferi! Riscați să rămâneți fără permis dacă faceți asta în mașină

Atenție șoferi! Riscați să rămâneți fără permis dacă faceți asta în mașină

Într-o lume în care conducerea prudentă și respectarea regulilor de circulație ar trebui să fie pe primul plan, specialiștii atrag atenția asupra unui obicei aparent inofensiv care poate avea consecințe neașteptate pentru șoferi. Un anunț important vine să schimbe percepția conducătorilor auto despre ce înseamnă să fii precaut în propriul autoturism.

Este vorba despre un detaliu pe care mulți dintre noi îl considerăm banal, dar care, în realitate, ne poate afecta serios dreptul de a conduce.

Greșeala care îi poate lăsa pe șoferi fără permis

Fostul polițist Viorel Teacă, cu experiență în cadrul Poliției Române, a împărtășit public o informație esențială pentru toți șoferii: vaporii de parfum pot duce la rezultate pozitive la AlcoolTest. Această descoperire a fost făcută după ce un coleg de-al său a fost privat de permisul de conducere pentru exact această cauză.

Experimentul realizat de Teacă, și publicat pe canalul său de TikTok, demonstrează că folosirea parfumului în interiorul autoturismului poate avea consecințe neașteptate la un eventual control rutier.

„Ce se întâmplă dacă te oprește Poliția și te pune să sufli în alcooltest? Ei bine, nu se întâmplă mare lucru, dar ce trebuie să știi este că, dacă te dai cu spray, cu parfum să miroși frumos și ești în mașină, există riscul să iasă la alcooltest.

Cel puțin, asta mi-a spus un prieten de-ai mei, o cunoștință, care a pierdut permisul, i-a ieșit 0,07 la alcooltest fiindcă și-a dat cu spray în mașină. El nu consumă alcool de ani zile. Și m-a rugat să fac și eu acest experiment.

O să folosim un alcooltest de care folosește și Poliția Română. Prima dată o să suflu să vedeți că nu am consumat alcool. Uitați, este 0,00, se vede. Acum o să-mi dau cu parfum, să zic că mă întâlnesc cu cineva”, a explicat Viorel Teacă pe TikTok, scrie olt-alert.ro.

Care poate fi soluția salvatoare

Soluția la această problemă este surprinzător de simplă și accesibilă oricărui conducător auto. Conform fostului ofițer, dacă un șofer folosește parfum în mașină, este esențial să deschidă geamurile autoturismului pentru a permite vaporilor să se disipe.

„Geamurile sunt închise în mașină, mă oprește Poliția și mă testează. Haideți să vedem ce se întâmplă, dacă experimentul acesta e valabil”, a mai spus fostul polițist, în filmarea de pe social media.

„Opa. 0,19. Asta înseamnă că atunci când vă dați cu spray în mașină, să știți că există vapori de alcool conținut de parfumul respectiv și când te oprește Poliția riști să-ți oprească permisul”, a concluzionat Viorel Teacă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: