Redactia.ro
Home » Știri » Atenționare ANM: Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol. Zonele vizate

Atenționare ANM: Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol. Zonele vizate

Atenționare ANM: Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol. Zonele vizate

Atenționare ANM: Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol. Iată zonele vizate!

Atenționare ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, la ora 10.00, mai multe atenționări de vreme severă pentru întreaga țară. Cu temperaturi care se anunță în scădere semnificativă în zilele următoare, ANM a emis două atenționări cod galben și una de cod portocaliu, alarmând populația cu privire la condițiile meteorologice periculoase care se anunță.

Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol. Zonele vizate

Începând cu ziua de azi, de la ora 10.00 și până mâine, la ora 12.00, este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului, atenționare valabilă pentru Crișana și nord-vestul Transilvaniei. Conform meteorologilor, vântul va sufla cu viteze de până la 80 km/h, iar la altitudini mai mari poate ajunge la rafală 90…100 km/h. Această atenționare se aplică și în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali, unde se așteaptă viscol și vizibilitate scăzută.

De asemenea, un alt cod galben vizează toată țara și va fi valabil de mâine, de la ora 12.00 până pe 24 decembrie, la ora 10.00. Meteorologii prevăd perioade cu intensificări ale vântului, viscol și ninsori moderate cantitativ în zonele montane. În noaptea de 22 spre 23 decembrie, se așteaptă ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania, cu depunere de strat de zăpadă.

„Începând de vineri (22 decembrie) și până la sfârșitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul va avea intensificări în toată țara. La munte vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h”, au transmis meteorologii, potrivit SpyNews. 

Un cod portocaliu va intra în vigoare mâine, 22 decembrie, de la ora 18.00 până la ora 10.00. Meteorologii avertizează că va ninge în zonele înalte, cu altitudini de peste 1500 de metri, acolo unde va fi viscol. Vântul va sufla cu putere, atingând la rafală viteze de 110…120 km/h, determinând vizibilitate redusă și formarea de zăpezi troienite.

Este important ca populația să fie conștientă de aceste avertizări și să ia măsuri de precauție corespunzătoare, în special în zonele afectate. Conducătorii auto trebuie să fie prudenți și să adapteze viteza la condițiile meteo dificile, iar autoritățile competente sunt îndemnate să ofere asistență și să monitorizeze evoluția situației pentru a minimiza riscurile legate de aceste condiții meteo extreme.

Cu toate aceste atenționări emise de ANM, este esențial ca cetățenii să rămână informați cu privire la starea vremii și să ia toate măsurile necesare pentru a-și proteja siguranța și bunurile în această perioadă dificilă.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: