Redactia.ro
Home » Știri » Atenționare meteorologică: cod galben de ninsori pentru mai multe județe din România

Atenționare meteorologică: cod galben de ninsori pentru mai multe județe din România

După ce românii au avut parte de o zi de Crăciun însorită în cea mai mare parte a țării, iată că săptămâna aceasta vine cu mari surprize din partea condițiilor meteorologice. A fost emis cod galben pentru mai multe județe din țară, atât pentru ploi cât și pentru ninsori.

Atenționare meteorologică: cod galben de ninsori pentru mai multe județe din România

Meteorologii atrag atenția că România se va confrunta cu o perioadă destul de dificilă din punct de vedere al vremii. Astăzi, 27 decembrie, începând cu ora 10:00, a fost emis cod galben de ploi și ninsori pentru mai multe județe, iar atenționarea va expira la ora 22:00.

În ceea ce privește ninsorile, sunt vizate următoarele zone: Carpații Meridionali, Moldova, Transilvania și Carpații Orientali. Zăpada se va depune într-un strat consistent, iar în zonele cu altitudini peste 1700m vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

Locuitorii județelor Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și Tulcea vor avea parte de ploaie și lapoviță, însă datorită temperaturilor scăzute s-a emis cod galben de polei.

Atenționarea este valabilă și pentru celelalte județe în care vor apărea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vizați, în primul rând, sunt șoferii, care în aceste condiții deosebit de periculoase trebuie să fie mult mai atenți la drum și să respecte recomandările autorităților în acest sens.

Ninsorile și precipitațiile continuă în restul țării până marți

De asemenea, meteorologii au emis și o informare meteo fără cod de precipitații, valabilă de astăzi, ora 12:00 până marți, 28 decembrie, ora 10:00.

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a ţării, local moderate cantitativ. Ninsorile continuă însă în zone montane înalte şi în cea mai mare parte a Moldovei. Va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: