Redactia.ro
Home » Știri » Au apărut 11 noi tipuri de salarii minime, în funcție de studii

Au apărut 11 noi tipuri de salarii minime, în funcție de studii

salarii minime

România va mai avea 11 salarii minime. Parlamentul a adoptat miercuri o lege inițiată de 37 de parlamentari care introduce salariul minim diferențiat pentru angajați, în funcție de pregătirea profesională.

Proiectul de lege care a fost iniţiat de fostul ministru al Muncii Marius Budăi şi alţi 37 de parlamentari PSD, PNL, ALDE, USR şi UDMR va merge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare. În prezent în țara noastră există trei salarii minime: salariu minim pe ţară (2.230 lei), salariu minim brut diferenţiat pentru cei cu studii superioare (2.350 lei) şi salariul minim brut diferenţiat pentru domeniul construcţiilor (3.000 lei).

Cât va fi salariul minim, în funcție de studii

În funcție de pregătirea pe care o are angajatul, cuantumul salariului brut lunar se stabileşte prin aplicarea unui coeficient raportat la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată (2.230 de lei). Coeficientul pornește de la valoarea de 1, pentru muncitorii necalificați și ajunge până la valoarea 2, pentru cei care au doctorat.

Astfel, un muncitor necalificat este plătit cu valoarea salariului minim brut – 2.230 de lei, cel care are școala profesională sau studii superioare va fi plătit cu 2.676 de lei, în timp ce un angajat care are studii superioare și o diplomă de masterat va ajunge la un salariu brut de cel puțin 4.014 lei.

Mediul de afaceri s-a opus proiectului

Mediul de afaceri s-a opus proiectului încă din vremea în care proiectul trecea de Senat. Se afirma că proiectul nu susţine diferenţierea salariului minim pe economie şi solicita Camerei Deputaţilor, ca for decizional, să respingă acest proiect de lege pe motiv de neconstituţionalitate.

„Prin această lege se introduc mai multe salarii brute minime pe economie. Consiliul nu susţine diferenţierea salariului minim pe economie în funcţie de diverse criterii, cum ar fi sectoarele de activitate sau educaţia pentru salariaţi din diverse sectoare.

Noi am spus public că ar trebui să fie analizată posibilitatea introducerii unui salariu minim pe oră, nu pe lună, plata fiind făcută în funcţie de numărul de ore lucrate, cu îmbunătăţirea corespunzătoare a Codului Muncii”, declarat, înainte de adoptarea legii, preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu, potrivit digi24.ro.

Loading...