Redactia.ro
Home » Știri » Au fost aplicate peste 4.100 sancțiuni contravenționale în București

Au fost aplicate peste 4.100 sancțiuni contravenționale în București

Au fost aplicate peste 4.100 sancțiuni contravenționale în București

Au fost aplicate peste 4.100 sancțiuni contravenționale în București.

Potrivit Poliției Capitalei, numărul sancțiunilor este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut.

Au fost aplicate peste 4.100 sancțiuni contravenționale în București

Conform Poliției Capitalei, în primele 6 luni ale anului 2019, au fost aplicate peste 4.100 de amenzi pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii.

Anul trecut, în aceeași perioadă, 3.700 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru aceeași neregulă.

„Folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip „mâini libere” se sancţionează contravenţional cu 2 sau 3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare.

Conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice republicată şi actualizată. 1 punct amendă reprezentând 10% din salariul minim brut pe economie”.

Folosirea telefonului mobil în timpul condusului pe drumurile publice duce pierderea reflexelor și la diminuare atenției, iar acestea provoacă evenimente rutiere grave de cele mai multe ori.

Permisul suspendat 30 de zile

Guvernul va avea luni o ședință în care se va discuta despre proiectul de Ordonanță de Guvern pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului. Nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Aceste măsuri îi vizează pe șoferii care folosesc telefonul în timp ce conduc.

Șoferii care vor conduce pe drumurile publice tractor agricol sau forestier și folosesc telefonul mobil, vor fi sancționați cu patru puncte de penalizare.

Permisul va fi suspendat 30 de zile pentru încălcarea acestei prevederi dacă este comisă și o altă contravenție.

De asemenea, modificarea legislativă îi vizează și pe cei care nu conduc un vehivul pentru care nu este nevoie de permis.

Persoanele care au permisul suspendat, vor da testul de cunoaștere a regulilor de circulație.  Atunci când suspendarea a fost a aplicată pentru următoarele:

a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului.

Dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale”.

După 60 de zile de intrarea în vigoare, poliția va trebui să informeze șoferii privind măsurile adoptate prin comunicate de presă și informare prin mass-media.

Citeste si:Registrele Poliției Române arată o concluzie tristă. România se află pe primul loc în Europa la traficul de persoane

Loading...