Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Au găsit cartea de rugăciuni pe care o căutau de 500 de ani! De ce este atât de valoroasă? (FOTO)

Au găsit cartea de rugăciuni pe care o căutau de 500 de ani! De ce este atât de valoroasă? (FOTO)

sarbatoare biserica

O carte religioasă extrem de importantă, tipărită în anul 1527, a fost căutată de cărturari, dar şi de feţele religioase, sute de ani la rând. În cele din urmă, a fost regăsită în mod miraculos, într-un loc în care nimeni nu se aștepta.

Cartea lui Thomas Cromwell „Book of Hours” a fost „considerată a fi o relicvă pierdută a curții lui Henric al VIII-lea”, dar „se pare că s-a ascuns la vedere” timp de sute de ani.

Au găsit-o într-o bibliotecă din Cambridge

Această carte de-a dreptul neprețuită a fost imortalizată în una dintre cele mai faimoase picturi din Anglia, din timpul dinastiei Tudorilor. În tot acest timp într-o bibliotecă din Cambridge.

Istoricul britanic Tracy Borman a spus că a fost „cea mai interesantă descoperire cu privire la Thomas Cromwell dintr-o generație întreagă – dacă nu mai mult”.

„Rezolvarea unui mister de 500 de ani”, scrie istoricul Kate McCaffrey pe Twitter.

Are legătură cu portretul lui Thomas Cromwell

Experții sunt convinși că au rezolvat misterul din spatele deținerii unei cărți de rugăciuni importante din punct de vedere istoric, după ce au legat-o de portretul faimos al lui Thomas Cromwell.

Cartea lui Cromwell, Cartea de ore din 1527, este considerată a fi singurul obiect din orice tabloul din epoca Tudorilor care a supraviețuit până în zilele noastre.

Este a treia copie a aceleiași cărți care a fost deținută și de soțiile lui Henric al VIII-lea, Catherine de Aragon și Anne Boleyn.

„Books of hours” este o carte de rugăciuni creștine care au fost folosite pentru a se ruga orele canonice. Ca orice manuscris, fiecare carte de ore este unică într-un fel sau altul, dar majoritatea conțin o colecție similară de texte, rugăciuni și psalmi, adesea cu decorațiuni adecvate, pentru devotamentul creștin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: