Redactia.ro
Home » Știri » Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare în anul 2024. Unde pot fi depuse documentele necesare

Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare în anul 2024. Unde pot fi depuse documentele necesare

Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare în anul 2024. În intervalul 11 aprilie – 14 mai 2024, părinții sunt invitați să depună cererea-tip și celelalte documente necesare. Ministerul Educației a lansat procesul de înscriere la clasa pregătitoare pentru anul 2024, iar în această perioadă specificată, părinții pot completa cererea tip și pot furniza documentele necesare.

Potrivit reprezentanților instituției, în timpul acestui interval, părinții care au întrebări legate de procesul de înscriere vor putea apela un număr Telverde, unde vor primi toate informațiile necesare. În ceea ce privește completarea cererilor tip, părinții au două opțiuni: pot alege să o facă online, pe site-ul Ministerului Educației, sau să se prezinte la unitatea de învățământ la care doresc să își înscrie copilul.

Totuși, părinții trebuie să fie conștienți că, în cazul în care aleg să completeze cererea online, vor trebui să se prezinte ulterior la școala respectivă pentru validare. Cei care nu reușesc să își înscrie copiii în clasa pregătitoare în perioada 11 aprilie – 14 mai 2024, vor mai avea o șansă în intervalul 31 mai – 7 iunie 2024.

Conform reprezentanților Ministerului Educației, a doua etapă de înscriere presupune ”depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă”.

Care sunt criteriile de departajare

  • existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului;
  • existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți. Situația copilului în raport cu care s-a instituit o măsură de protecție specială, potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți;
  • existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
  • existența unui frate/unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă.

Ce acte sunt necesare pentru înscriere

  • Cerere-tip de înscriere;
  • Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal. Părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului;
  • Copie şi original – certificat de naştere copil;
  • Recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (acolo unde este cazul);
  • Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: