Redactia.ro
Home » Știri » AUR cere suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis. George Simion a făcut anunțul: „Trebuie să ajungem la alegeri anticipate”

AUR cere suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis. George Simion a făcut anunțul: „Trebuie să ajungem la alegeri anticipate”

În timpul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi la Palatul Parlamentului, George Simion, co-președinte al partidului AUR, a făcut un anunț important și șocant pentru români. Formațiunea politică din care face parte are de gând să înainteze procesul de suspendare a președintelui Klaus Iohanis din funcție, motiv pentru care au nevoie de susținerea a cât mai mulți cetățeni ai României.

Această decizie a partidului AUR a venit după ce mulți dintre susținătorii lor le-au solicitat să ia măsuri în ceea ce-l privește pe președintele României. Considerat principalul vinovat pentru situația critică în care se află țara noastră acum, atât din punct de vedere economic, cât și epidemiologic, politicienii sunt determinați să acționeze și să-l suspende din funcție.

AUR susține suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis

După câte a spus George Simion, se pare că formațiunea politică pe care o reprezintă se bucură de sute de mii de susținători, așa că are încredere în reușita acestei inițiative.

„Vom apela la sutele de mii de români care ne contactează, ne scriu pe internet și ne roagă să-l dăm jos pe Iohannis, pentru că o veche românească spune că peștele se împute de la cap.”

Este momentul. Au existat două nominalizări pentru prim-ministru, care nu au întrunit o majoritate parlamentară. Conform Constituției pe care, pe toată durata mandatului a încălcat-o în picioare, trebuie să ajungem la alegeri anticipate”

AUR va strânge semnături în fiecare localitate din țară și în diaspora, pentru că și acolo a primit foarte multe voturi Klaus Iohannis. În ciuda faptului că, din păcate, președintele controlează o parte a sistemului, vom merge până la capăt și sperăm că celalalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate și vor acquiesa la acest demers, pentru ca postul de la Palatul Cotroceni să devină cât mai repede vacant.”

Invităm toate formațiunile, atât politice, cât și civice, să se alăture acestui demers. Invităm romanii să intre pe site-ul josiohannis.ro și să semneze pentru demiterea lui Iohannis în format digital sau pe unul dintre tabele.”, a declarat George Simion.

Klaus Iohannis, considerat principalul vinovat pentru situația dificilă din România

După cum se poate vedea și din declarația oferită mai sus, George Simion este foarte determinat să obțină ceea ce și-a propus. AUR a lansat platforma josiohannis.ro, unde românii de pretutindeni sunt invitați să-i susțină în procesul de suspendare din funcție a președintelui. Pe lângă faptul că pot să-și dea semnătura pentru această cauză, cetățenii români au acces acolo și la informații referitoare la aceasta.

AUR a pus la dispoziția acestora 10 motive împotriva lui Klaus Iohannis, prin care încearcă să demonstreze că aceasta este „principalul vinovat fiindcă statul român a eșuat”. Reprezentanții partidului vor apela și la susținerea celorlalți parlamentari, care este necesară pentru suspendarea din funcție a președintelui. Conform Constituției României, demiterea este posibilă doar dacă AUR va primi „votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale”.

„Mâine, la audierile miniştrilor, care oricum sunt degeaba şi sunt un simulacru, ca toate aceste consultări, noi o să începem să luăm semnătură cu semnătură de la parlamentari. Avem nevoie de 156 de parlamentari să semneze aceste tabele de demitere din funcţie a preşedintelui – o treime din Parlament şi 234 de parlamentari care să voteze.”,  a mai adăugat George Simion.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: