Redactia.ro
Home » Știri » Austria impune noi restricții la intrarea în țară. Măsuri valabile și pentru români

Austria impune noi restricții la intrarea în țară. Măsuri valabile și pentru români

Noi restricții la intrarea în Austria, din cauza pandemiei. Autoritățile au înăsprit măsurile, iar acestea îi vizează și pe români. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că acestea vor intra în vigoare din data de 10 februarie.

Austria impune noi restricții la intrarea în țară. Măsuri valabile și pentru români

Începând cu data de 10 februarie, Austria va avea noi restricții la intrarea în țară. Toți cetățenii străini, inclusiv românii trebuie să le respecte. Una dintre reguli este prezentarea unui test PCR sau antigen negativ, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea sosirii, transmite MAE.

De asemenea, persoanele care nu prezintă un test PCR negativ sau antigen trebuie să facă unul în cel mult 24 de ore de la intrarea în Austria. Totodată, potrivit șefului andjunct al celulei operative a Ungariei, Robert Kiss, a precizat că toți cetățenii străini care-și doresc să viziteze Austria vor trebui să se înregistreze online, iar la intrarea în țară vor fi nevoiți să stea în carantină timp de zece zile. Perioada poate fi scurtată dacă oamenii vor face un test gratuit PCR sau antigen pentru Covid-19 sau dacă vor călători în: Australia, Finlanda, Grecia, Islanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Republica Coreea, Singapore și Vatican și prezintă documente care să ateste că, în ultimele 10 zile, au fost în zonele respective.

Vor mai fi exceptate și următoarele categorii:

  • personalul misiunilor umanitare;
  • membrii personalului misiunilor diplomatice sau membrii acestora de familie care locuiesc în aceeași gospodărie; angajații organizațiilor internaționale sau membrii acestora de familie care locuiesc în aceeași gospodărie;
  • personalul de îngrijire și medical;
  • lucrători sezonieri în agricultură, silvicultură sau turism;
  • persoanele care călătoresc din motive medicale și o persoană însoțitoare. Este necesară prezentarea unor documente medicale, justificative, emise de către un medic specialist, care să ateste  programarea/intervenția/controlul medical;
  • persoanele care sosesc pentru a răspunde unei îndatoriri juridice sau administrative obligatorii, precum prezentarea la citații în procese juridice;

Cine va fi exceptat de la toate noile reguli

Nu toată lumea trebuie să respecte noile măsuri, vor fi și persoane exceptate de la regulă. Anume: transfrontalierii, cei sezonieri şi cei forestieri, călătorii de curse internaţionale şi cargo de tranzit, dar și persoane care merg în Austria în scop medical. Acestea din urmă vor trebui să prezinte o adeverință de la medic, în scop doveditor.

Robert Kiss a mai spus că șoferii de TIR, care transportă marfă vor trebui să aştepte în jur de două ore la punctele de trecere a frontierei Roszke şi Tompa, de la graniţa cu Serbia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: