Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu omenirea după Covid19? ONU anunță o altă mare suferință

Ce se va întâmpla cu omenirea după Covid19? ONU anunță o altă mare suferință

Ce se va întâmpla cu omenirea după Covid19? Reprezentanții ONU nu au vești prea bune despre ce s-ar putea întâmpla cu lumea, odată cu dispariția crizei de coronavirus. Mark Carney, fost guvernator al Băncii Angliei și trimisul ONU pe probleme de climă și finanțe, lansează un avertisment dur.

Ce se va întâmpla cu omenirea după Covid19? ONU anunță o altă mare suferință

Ce se va întâmpla cu omenirea după Covid19? Specialiștii trag un semnal de alarmă despre problema care a putea veni peste lume, odată cu terminarea crizei epidemiologice. Mark Carney, fost guvernator al Băncii Angliei și trimisul ONU pe probleme de climă și finanțe, spune că mortalitatea va fi în creștere din cauza poluării, informează playtech.ro

Acest lucru s-ar putea întâmpla, potrivit lui Mark Carney și din cauză că în prezent, din cauza epidemiei se investesc bani în menținerea economiei pe linia de plutire și foarte puțini bani în reducerea emisiilor de carbon. Deși acestea au scăzut, în ultimul an, și Pământul a respirat altfel, după mulți ani, poluarea este încă un factor nociv pentru Planetă.

Cum putem evita un dezastru ecologic

Trimul special al ONU crede că prin investiția banilor mai mult în energie și infrastructură durabile poate duce la scăderea poluării Terrei.

„Scara investițiilor în energie, energie durabilă și infrastructură durabilă trebuie să se dubleze. În fiecare an, pentru următoarele trei decenii, 3,5 miliarde de dolari (2,5 miliarde de lire sterline) pe an. Este o oportunitate enormă de investiții”, îl citează BBC pe Mark Carney.

El a mai criticat autoritățile pentru faptul că nu încearcă să facă Planeta mai verde.

”În prezent, însă, guvernele care investesc miliarde de dolari în planuri de stimulare pentru a-și salva economiile aflate în dificultate abordează în principal pierderile de locuri de muncă și daunele economice cauzate de blocaje. Nu se uită și spre o oportunitate mai verde”, a mai spus acesta.

China poluează cel mai mult Pământul

China este cel mai mare poluator din lume. Deși oficialii de aici spun că vor să reducă emisiile de carbon până în 2060, faptele lor demostrează contrariul. Ei tot construiesc centrale electrice pe cărbune care extrag aproximativ 70% din puterea Planetei.

Aducem sistemul într-o poziție în care, fie că este vorba de o bancă, fie de cineva care investește o cantitate mică de economii pe piață, ei pot alege (modul în care investesc). Au informațiile și pot alege să facă parte din soluție”,a mai spus Carney.

NATO vrea o Planetă mai verde

NATO vrea să aibă un echipament mai eco, din cauza încălzirii globale. Astfel, Alianța își propune să mai reducă din nivelul de emisii poluante al tancurilor, avioanelor şi navelor de luptă.

”Ştim că tancurile, avioanele si navele consumă mulţi combustibili fosili şi emit în atmosferă gaze cu efect de seră de tipul CO2. Trebuie să vedem cum putem reduce aceste emisii, prin folosirea de combustibili alternativi ori utilizarea de panouri solare”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul uneidezbateri online cu tema „Noi idei pentru #NATO 2030”.

Schimbările climatice au intrat în vizorul Alianței și va pune acest subiect pe agenda principală a viitorului summit al organizaţiei.

„Schimbările climatice ne pun în pericol securitatea. Prin urmare, NATO trebuie să înţeleagă şi să integreze acest subiect în toate activităţile sale, de la modul în care sunt planificate operaţiunile la felul în care ne antrenăm forţele armate. Este esenţial să ne adaptăm acestei noi realităţi. Asta înseamnă uniforme mai bune, vehicule şi infrastructură. Şi mai înseamnă să includem în mod explicit subiectul schimbărilor climatice în activitatea curentă a NATO, pentru a îmbunătăţi capacitatea de rezistenţă a Alianţei şi a partenerilor săi”, a mai declarat Jens Stoltenberg, într-un articol publicat pe site-ul NATO, în urmă cu câteva luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: