Redactia.ro
Home » Știri » Poluare semnificativă în Capitală. Nivelul maxim a fost depășit cu aproape 350% în unele zone

Poluare semnificativă în Capitală. Nivelul maxim a fost depășit cu aproape 350% în unele zone

Poluare semnificativă în Capitală (1)

Poluare masivă în București, după ce nivelul maxim de poluare admis cu praf a fost depășit în unele zone cu aproximativ 350%. Zonele Bragadiru, și Rahova au fost cele mai poluate, în timp ce centrul orașului a fost poluat foarte puțin.

Poluare semnificativă în Capitală. Nivelul maxim a fost depășot cu aproape 350% în unele zone

Conform platformei Aerlive.ro, Capitala a fost poluată masiv în ultimele zile. Nivelul maxim admis de poluarea cu praf a fost depășit în unele zone cu 350%. În Bragadiru și Rahova, poluarea a fost foarte mare, în timp ce în centrul Capitalei, poluarea a fost mai puțină. Anul trecut, din octombrie până în mai, Bucureștiul a înregistrat depășiri chiar și cu peste 600% pentur proluarea cu praf, dar autoritățile nu au explicat niciodată cauza acestei situații.

De nenumărate ori, ministerul Mediului a dat vina pe arderile necontrolate de deșeuri.”În acest an de mandat au fost nenumărate episoade când calitatea aerului nu a fost poate cea dorită, pot să va spun că am speranța că odată cu schimbările de la minister să avem investiții mai mari, măsuri verzi. Ca ministru mă bucur foarte mult că am reușit să investim sume colosal de mari pentru modernizarea calității aerului pentru a oferi administrațiilor publice date în timp real.

Mi se pare firesc ca administrațiile locale să investească mai mult în tot ce înseamnă reducerea poluării, iar Ministerul Apelor și Pădurilor să-și facă datoria și să-i pedepsească pe cei care poluează aerul din capitale și alte orașe„,, a spus ministrul mediului Costel Alexe.

Capitala rămâne fără aer

Indicile de calitate ale aerului a indicat că sâmbătă seară s-au înregistrat valori record de poluare în Capitală. Conform acestuia, în 10 zone din București, indicile de calitatea a aerului a fost de 100. Bucureștenii care au ieșit sâmbătă seara din casă, sigur au simțit că aerul este irespirabil.

Astfel, măștile de protecție sunt folosite și pentru protejarea împotriva aerului. Cele mai grave zone afectate de poluarea de sâmbătă seara au fost Piața Sudului și Libertății, unde particulele de suspensie au fost de peste 115 micrograme pe metru cub. Cornel Zainea, fostul deputat USR, a declarat că există o situație gravă în Corbeanca din cauza poluării aerului. Limita legală a fost depășită de 15 ori acolo. Garda de Mediu sau Ministerul Mediului nu au oferit momentan explicații, chiar dacă mai mulți bucurești au atras atenția asupra acestei probleme.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: