Redactia.ro
Home » Știri » Autorul atacului de la mall-ul din Brăila, condamnat la 30 de ani de închisoare

Autorul atacului de la mall-ul din Brăila, condamnat la 30 de ani de închisoare

Autorul atacului de la mall-ul din Brăila, condamnat la 30 de ani de închisoare

Autorul atacului de la mall-ul din Brăila. Marius Valentin, autorul atentatului terorist în vârstă de 21 de ani, a primit pedeaspsa record de 30 de ani de închisoare. Sentința a fost dată în ărima instabță de magistrații Tribunalului București. Tânărul a fost acuzat pentru tentative de omor, tâlhărie, conducere sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Autorul atacului de la mall-ul din Brăila, condamnat la 30 de ani de închisoare

Potrivit Digi24, atacatorul din mall-ul Brăila a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Pe 11 noiembrie 2018, Marius Valebtib Parfenie a rănit zece persoane, între care doi copii, de 11 ani și 13 ani, după ce a intrat cu mașina în ușile de acces de la Mall Brăila. Înainte acesta înjunghiase un bărbat și rănise doi pietoni aflați pe centura orașului.

Conform informațiilor făcute publice de TRibunalul Brăila, s-au aplicat condamnări pentru fiecare faptă în parte, cele mai mari fiind pentru infracțiunile de tentativă de omor, respectiv, 20, 12 și 10 ani de închisoare.

În urma contopirii pedepeselor s-a ajuns la 33 de ani de închisoare.

Condamnat pentru mai multe infracțiuni

Marius Valentin a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentantivă de omor calificat, după ce a intrat cu mașina în ușile de acces de la Promenada Mall Brăila. De asemenea, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat, după ce a înjunghiat un vânzător de mașină și i-a furat o mașină. A mai primit pedeapsa de 8 ani pentru comiterea infrațiunii de tâlhărie calificată, victima fiind tot vânzătorul de masini.

Parfenie a mai fost condamnat la 12 ani de închisoare petru comiterea infracțiunii de tentativă la omor calificat, după ce, în timp ce mergea cu mașina furată, a lovit intenționat două persoane care se aflau DE 87, Șoseaua de Centură a municipiului Brăila, care au fost grav rănite.

Mai mult decât atât, suspectul a mai primit 3 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. 4 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de părăsire a locului accidentului. 1 an și 2 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de distrugere, plus 1 an și 2 luni pentru comiterea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Planul suspectului era să omoare câți mai mulți oameni și apoi să se sinucidă.

Citeste si:Surprize în declarațiile de avere ale miniștrilor din Guvernul Orban

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: