Redactia.ro
Home » Știri » Autostradă din Spania construită cu cenușă de hârtie în loc de ciment. Care este motivul

Autostradă din Spania construită cu cenușă de hârtie în loc de ciment. Care este motivul

GALERIE FOTO (2) Autostradă din Spania construită cu cenușă de hârtie în loc de ciment. Care este motivul

Autostradă din Spania construită cu cenușă de hârtie în loc de ciment. Autoritățile au construit o porțiune de autostradă la Font de la Figuera, lângă orașul Valencia. Dar nu este una obișnuită, ci din cenunșă de hârtie în loc de ciment. Cum este posibil așa ceva?

Autostradă din Spania construită cu cenușă de hârtie în loc de ciment. Care este motivul

Autostrada din Spania construită cu cenușă de hârtie în loc de ciment. Lângă orașul Valencia, Spania, s-a construit o nouă porțiune de autostradă cu cenusă de hârtie în loc de ciment. Potrivit Euronews.ro, compania care realizează autostrada a declarat că utilizarea cenunșii de hârtie în loc de ciment îi va permite să reducă semnificativ amprenta de carbon a șoselei. „În construcția de drumuri, avem nevoie de cele mai puternice materiale. Și pentru asta de obicei folosim ciment. Dar această cenușă de hârtie nu doar că arată ca cimentul, ci îndeplinește toate cerințele tehnice. În plus, este și mai ecologică. Impactul potențial al proiectului este enorm. Am calculat că putem elimina 65-75% din emisiile de CO2 asociate. Și, la o scară mai largă, am putea economisi până la 18.000 de tone de ciment pe an”, a declarat Juan Jose Cepria Pamplona, manager de proiect al companiei Acciona.

Autostrada din cenusa de hartie
Foto:: captură Euronews

Conform managerului de proiect, cenușa de hârtie este făcută din deșeuri de hârtie și celuloză arse care nu pot fi reciclate, iar prin utilizarea acesteia, compania transformă gunoiul, care cel mai probabil ar ajunge într-un depozit de deșeuri, într-o resursă. Autostrada din La Front de la Figuera este doar una dintre cele trei proiecte-pilot întreprinse. „Intenția noastră este să extindem utilizarea cenușii de hârtie la nivel național și în cele din urmă să o reproducem la nivel internațional”, a mai spus Juan Jose Cepria Pamplona.Firma Acciona este membră a proiectului papaerChain, care reunește 20 de parteneri din 5 țări. Acesta intenționează să utilizeze 15% din deșeurile de hârtie care ajung în depozitele de gunoaie și să le transforme în materii prime secundare.

Militanții din Germania protestează construirea noii autostrăzi

Mii de militanți pentru clima și bicicliști au protestat sâmbătă, 5 iunie, în Germania, după ce a fost construită o nouă autostradă. Cel puțin 1.000 de militanți din orașul vestic Dortmund au luat parte la un protest pe biciclete pe porțiuni din mai multe autostrăzi federale. La Kassel, aproape 100 de persoane au pedalat timp de 15 minute pe o porțiune de autostradă între două ieșiri. De asemenea, alte câteva sute de oameni au manifestat în Saxonia inferioară și în landul Bremen, dar și la granița de land dintre Brandenburg și Saxonia Anhalt.

Poliția din Berlin a anunțat că a arestat 13 jurnaliști, în timp ce relatau despre un protest al activiștilor de mediu. „Jurnaliştii au intrat în locul respectiv împreună cu activiştii, astfel că i-am considerat participanţi la protest”, a declarat Martin Halweg, reprezentant al Poliţiei.

Acesta a declarat că jurnaliștii sunt cercetați sub suspiciunea de pătrundere ilegală în șantierul companiei Autobahn GmbH. Liderul al sindicatului jurnaliștilor, Joerg Reichelt, a acuzat poliția că i-a împiedicat pe reporteri să își facă meseria, acesta numărându-se printre jurnaliștii reținuți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: