Redactia.ro
Home » Știri » Avalanșă în masivul Rodnei! Un turist polonez și-a pierdut viața în zăpadă

Avalanșă în masivul Rodnei! Un turist polonez și-a pierdut viața în zăpadă

masivul rodnei

O avalanșă a avut loc la Borșa, în masivul Rodnei. Conform primelor informații, o persoană și-a pierdut viața, iar alte două persoane au suferit răni superficiale.

Avalanșă în masivul Rodnei

Salvamontiștii au transmis că este vorba despre un grup de turiști străini. Reprezentanții Salvamont au precizat că o persoana ar fi decedată și doua ar fi dispărute. Moartea unuia dintre turiști a fost confirmată la scurt timp după anunțul inițial. Celelalte două persoane au reușit să iasă de sub zăpadă, suferind răni superficiale. În momentul actual, cei doi turiști care au supraviețuit sunt evaluați medical de către medici pentru a stabili care este starea în care se află.

Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ, a transmis că la fața locului au intervenit Secţia de Pompieri Vişeu de Sus, cu două echipaje EPA SMURD, Salvamont Borşa şi IJJ Maramureş. Se pare că turiștii erau din Polonia.

Motivul pentru care turiștii se aflau în masivul Rodnei este necunoscut

Motivul pentru care se aflau în zona respectivă este unul neclar, iar declarațiile sunt contradictorii. În timp ce salvamontiștii au spus că victimele erau la schi de tură, primarul din Borșa, Ioan Sorin Timiș, a declarat că se aflau în zonă cu snowmobilele.

„Trei polonezi au mers cu snowmobilele în Pasul Prislop. Au fost surprinși de avalanșă, iar din pacate unul dintre ei a decedat, ceilalți doi au reușit să iasă singuri din zăpadă. Echipa Salvamont Borșa se deplasează acum pentru recuperarea lor, ca să-i aducă la bază. Un elicopter SMURD survolează zona să vadă dacă nu sunt și alte pericole de avalanșă”, a declarat primarul Ioan Sorin Timiș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini