Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Aveau în casă un stup cu 80.000 de albine! Cum au reușit să scape de ele

Aveau în casă un stup cu 80.000 de albine! Cum au reușit să scape de ele

GALERIE FOTO (2) Aveau în casă un stup cu 80.000 de albine! Cum au reușit să scape de ele

Un cuplu nu putea să doarmă în nicio noapte din cauza unor zgomote ciudate care se auzeau constant din pereții casei lor. Când au aflat motivul au rămas uimiți: un stup cu 80.000 de albine își făcuseră casă în pereții casei lor.

Timp de doi ani, cei doi oameni din Pinos Puente, o localitate din Granada, Spania au ignorat zgomotul pe care îl auzeau mereu în casa lor, inclusiv noaptea, când nici măcar nu puteau să doarmă. Totul până într-o zi, când n-au mai suportat și au decis să vadă ce se întâmplă, de fapt, în casa lor. Atunci au aflat că nu trăiau numai ei doi acolo, ci și 80.000 de albine.

Cum au fost scoase de acolo albinele

Cei doi soți au apelat la un vecin, apicultor amator, pentru a-i ajuta să scape odată pentru totdeauna de zgomotul care îi înnebunea. Acesta nu poate înțelege cum cei doi au reușit să trăiască în acel zumzăit infernal, pentru aproape doi ani.

Iubitorul de albine Sergio Guerrero, cel care i-a ajutat de soți, spune că „Stupul era într-un loc în care sigur nu putea dormi nimeni. Ei stăteau toată noaptea și ascultau albinele”.

Cât a durat să scoată albinele din casă

Sergio Guerrero s-a chinuit timp de șapte ore să taie peretele în care era stupul de albine, să îl ia cu grijă și să le elibereze în sălbăticie, într-un loc mai bun pentru ele.

„Mi-a luat șapte ore să fac extragerea pentru ca albinele să fie libere și să se întoarcă în munți. Întregul proces a decurs fără probleme”, a declarat apicultorul amator.

 

Cum arăta stupul cu 80.000 de albine
Cum arăta stupul cu 80.000 de albine

Acesta face parte dintr-un proiect care își propune să salveze albinele, astfel că voluntarii merg și ia stupii, ca înacest caz, fără a ucide albinele, pe care le eliberează.

„Este un proiect de salvare a albinelor. Înlăturarea albinelor costă de obicei în jur de 1.500 de euro și o mulțime de oameni se gândesc să scape de ele singuri, deoarece este scump”, spune el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: