Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu albinele în plină pandemie. Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta

Ce se întâmplă cu albinele în plină pandemie. Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta

GALERIE FOTO (3) Albine polenizare

Pandemia de coronavirus reprezintă un moment bun pentru albine și pentru plantele pe care acestea le polenizează. Izolarea populației, le-a dat șansa plantelor și albinelor să își refacă populațiile.

Ce se întâmplă cu albinele?

Epidemia de coronavirus a stopat diverse segmente ale activității economice, iar acest lucru este benefic pentru albine și pentru plantele sălbatice pe care le polenizează.

Potrivit unuia dintre cele mai mari ONG-uri din Regatul Unit dedicat conservării ecosistemelor, intrarea oamenilor în izolare le-a adus un beneficiu plantelor sălbatice și albinelor, acestea putând să își refacă populațiile.

Specialiștii sunt de părere că spațiile de la marginea drumurilor devin ultimul refugiu al plantelor, iar studiile arată că suprafețele de la margina drumurilor adăpostesc în jur de 700 de specii de plante sălbatice, 45% sunt speciile florei din Arhipelagul Britanic.

O șansă pentru albine și pentru plantele sălbatice

Așadar, autoritățile decid în fiecare primăvară să fie tăiate, înainte de a înflori. Criza produsă de pandemia de coronavirus le oferă plantelor sălbatice șansa ca municipalitățile să folosească resursele pe care în mod normal le-ar folosi pentru tăierea plantelor către alte scopuri.

Acest lucru va fi cu siguranţă bun pentru polenizatori. Anul trecut, am observat deja îmbunătăţiri în zonele în care consiliile locale ordonau mai puţine tăieri de plante. Am avut cel mai bun an al meu pentru miere. De asemenea, este bine pentru sănătatea mintală. Oamenii sunt disperaţi de viaţa sălbatică şi de culoare acum. Să vedem care este răspunsul publicului. Pentru mulţi navetişti, eu însumi, marginea drumului este singura şansă de a vedea plante sălbatice”, explică Trevor Dines, specialist în botanică al Plantlife.

Totodată, reprezentanții ONG-ului susține că reducerea transporturilor rutiere este o veste foarte bună pentru speciile de animale. Conform statisticilor, în Regatul Unit, 100.000 de arici, 100.000 de vulpi, 50.000 de bursuci, 300.000 de cerbi, mor anual din această cauză.

Izolarea oamenilor le oferă albinelor oportunitate de a-și depune polenul și le oferă șansa de a-și reface populațiile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: