Redactia.ro
Home » Știri » Avem plastic în stomac și nici nu ne dăm seama. Cât de nociv este materialul și cum ne afectează

Avem plastic în stomac și nici nu ne dăm seama. Cât de nociv este materialul și cum ne afectează

GALERIE FOTO (3) Avem plastic în stomac și nici nu ne dăm seama.

Studiile arată că problema plasticului este răspândită din adâncul oceanului până în stomacurile noastre. Microplasticul a cucerit întreaga lume și se descopune în bucăți din ce în ce mai mici.

Avem plastic în stomac și nici nu ne dăm seama. Cât de nociv este materialul și cum ne afectează

Microplasticul s-a răspândit în întreaga lume. Acesta nu e un tip special de plastic, ci un lucru care desemnează bucățile de plastic mai mici de 5 mm. Microplasticul este eliberat de la spălatul hainelor până la cauciucuri și sticle de plastic. Acesta poate fi absorbit de organisme și transmis prin lanțul trofic la alte animale și oameni, iar în ultimii ani, specialiștii au găsit microplastic peste tot. Ei bine, cu toate acestea nu se știe exact care sunt riscurile de sănătate.

După ce chimistul italian Giulio Natta a creat polipropilena, a descoperit că e un material absolut deosebit. În câțiva ani, materialul s-a răspândit în toată lumea, de la sticle, la sacoșe și ambalaje.

Plasticul rezistă, practic, la nesfârșit, iar aceasta este o problemă foarte gravă. În prezent, 9% din plasticul produs în lume este reciclat, restul se adună în gropi de gunoi și mai ales în oceane. Zilnic, mai bine de 8 milioane de tone de plastic ajung în apa oceanelor, asemănător unui camion plin de gunoaie care ar fi aruncat în apă în fiecare minut, scrie Libertatea.ro.

Plasticul, o problemă gravă a lumii

Calitatea plasticului în oceane este un dezavantaj foarte mare. Nici măcar apa sărată nu poate distruge plasticul, care stă și se adună din ce în ce mai mult, atât în apă, cât și pe fundul oceanului.

Conform specialiștilor, problema plasticului mic e mult mai mare decât se poate vedea cu ochiul liber. Noile estimări arată cât de răspândit e plasticul în ape. Se estimează că pentru fiecare litru de apă din ocean, sunt aruncate 8.300 de bucăți de plastic. Astfel, o parte din plastic e absorbit de organismele marine, iar un alt studiu arată că s-a găsit microplastic în fiecare exemplar studiat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: