Redactia.ro
Home » Știri » Averea colosală lăsată moștenire de Prințul Philip. Cât a reușit să strângă ducele de Edinburgh în șapte decenii

Averea colosală lăsată moștenire de Prințul Philip. Cât a reușit să strângă ducele de Edinburgh în șapte decenii

Prinţul Philip, ducele de Edinburgh, care s-a stins din viață, la 99 de ani, pe data de 9 aprilie, a lăsat în urmă o avere colosală, strânsă în peste șapte decenii.

Soţul reginei Elisabeta a II-a, Prințul Philip a murit vineri, 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani, lăsând în urmă ca moștenire o avere acumulată timp de peste şapte decenii.

Averea colosală lăsată moștenire de Prințul Philip. Cât a reușit să strângă ducele de Edinburgh

Ducele de Edinburgh a lăsat în urmă o avere colosală, estimată la aproape 25 de milioane de euro, potrivit Celebrity Net Worth. Alte surse susțin că aceasta ar fi estimate la 12 milioane de euro.

Însă luând în calcul oricare dintre estimări, Philip, cel mai longeviv prinţ al Angliei, a reușit să strângă averea deloc mică de-a lungul deceniilor trăite în slubja coroanei britanice.

O parte din averea colosală lăsată moștenire de prințul Philip ar proveni din alocaţia anuală venită din partea parlamentului britanic pentru îndeplinirea îndatoririlor publice.

Mai exact, ar fi vorba despre o sumă frumușică de peste 400.000 de euro, plătită din banii contribuabililor și care i-a revenit prinţului Philip până în 2017, când a renunţat la funcţiile sale, fiind în vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a, a cărui avere este estimată în acest moment la o valoare de 500 de milioane de euro, a împărţit cu soţul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster. Potrivit datelor istorice, scopul principal al Ducatului e acela de a asigura un venit pentru Ducele de Lancaster, titlu atribuit monarhului din 1399. Valoarea Ducatului de Lancaster a fost estimată la 600 de milioane de euro, regina primind un venit anual de circa 24 de milioane de euro.

Pe lângă veniturile anuale, la averea colosală lăsată moștenire de Prințul Philip se adaugă și mai multe proprietăţi imobiliare administrate de Crown Estate.

Totodată, averea include, așa cum era de așteptat pentru un membru al unei familii regale, colecţii întregi de artă administrate de Royal Collection Trust.

Și când vorbim de familia regală britanică, întreaga avere a acesteia a fost evaluată la aproape 1 miliard de euro.

Când vor avea loc funeraliile prințului Philip

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, va fi înmormântat sâmbăta viitoare, pe 17 aprilie, după opt zile de doliu național.

Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, vor avea loc la 17 aprilie, la Capela St. George de la Castelul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham.

„Va fi ceea ce este cunoscut sub numele de funeralii regale ceremoniale. Planurile pentru funeralii sunt în mare măsură în concordanţă cu propriile dorinţe ale ducelui de Edinburgh”, a anunţat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Fiul cel mare al ducelui de Edinburgh şi totodată moştenitorul coroanei, prinţul Charles, dar şi alţi membri ai familiei regale, vor participa la procesiunea care va însoţi sicriul prinţului Philip, însă nu și Regina Elisabeta a II-a.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: