Redactia.ro
Home » Știri » Averse, descărcări electrice, furtuni și vânt puternic în România! Zonele vizate de vremea rea

Averse, descărcări electrice, furtuni și vânt puternic în România! Zonele vizate de vremea rea

GALERIE FOTO (2)

Vremea se răcește semnificativ joi în București și în mai multe regiuni din țară, conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). După zilele de caniculă din perioada recentă, se așteaptă o scădere accentuată a temperaturii în intervalul orar 10:00 – 21:00, astfel că maxima zilei se va situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius.

Potrivit prognozei speciale emise pentru București, fenomenele meteorologice se vor schimba semnificativ față de zilele anterioare. În timpul intervalului menționat, se vor observa înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Cum este vremea în București

Vremea a luat-o razna în București în ultimele ore. Furtunile, ploile, vijeliile și descărcările electrice au făcut ravagii. Începând cu ora 12:00, în capitală a început ploaia, care, ulterior, s-a transformat în grindină de mărimea unei bile de cauciuc.

Potrivit ANM, astăzi, în intervalul 11:55-13:00, se vor semnala averse care vor acumula 10-15 l/mp, descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului. De altfel, potrivit meteorologilor, până la ora 21:00, vor fi înnorări temporar accentuate.

Cod galben de furtuni în România

ANM a emis un cod galben de instabilitate atmosferică și vânt puternic pentru mai multe județe din țară, avertizând asupra condițiilor meteo neobișnuite. Atenționarea este valabilă pentru joi, 27 iulie 2023, începând cu ora 10:00 și până la ora 21:00, perioadă în care se prevăd intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, vântul va sufla cu putere, având rafale în general de 55…65 km/h, ceea ce poate provoca neplăceri în zonele afectate. Intensificări ale vântului sunt de așteptat și local și temporar în restul teritoriului, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, rafalele pot atinge sau chiar depăși 70…80 km/h, ceea ce poate afecta călătoriile și activitățile în zonele montane.

În regiunile Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată temporar și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu rafale locale de 50…70 km/h. De asemenea, în aceste zone pot apărea izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă prognozate sunt cuprinse între 20 și 25 l/mp, cu izolat posibilitatea de a depăși 30…40 l/mp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: