Redactia.ro
Home » Știri » Avertisment ANPC privind măștile de protecție. Este crucial să afle toți românii

Avertisment ANPC privind măștile de protecție. Este crucial să afle toți românii

GALERIE FOTO (2) Masca de protecție

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în țara noastră, așa că românii trebuie să își cumpere mereu unele noi. Totuși, există un risc, pe care consumatorul de rând îl poate contracara într-un singur fel. Este vorba despre faptul că unele dintre aceste nu sunt conforme, iar oamenii se pot ghida după un singur lucru pentru a le achiziționa pe cele corecte.

Cum măștile de protecție sunt obligatorii în țara noastră în mai multe spații, este firesc că românii doresc să cumpere cea mai bună variantă, la cel mai bun preț. Piața a explodat, iar acum acestea se găsesc peste tot, așa că trebuie să avem mare grijă de unde alegem să ne achiziționăm masca de protecție.

Ce putem face în acest sens este să alegem un loc autorizat, după cum recomandă specialiștii.

„Este destul de greu pentru un consumator să își poată da seama dacă o mască sau un dezinfectant respectă toate condițiile, dar recomand ca aceste cumpărături să se facă din spații autorizate.

ANPC avertizează: De unde să ne cumpărăm măștile

Trebuie să urmărească aceste produse să aibă etichete în limba română cu textul tradus, trebuie să conțină elemente de informare și caracterizare completă, corectă și precisă a produsului, trebuie să aibă marcajul UE, cel care certifică că produsul respectă clasificarea, etichetarea și ambalarea conform directivelor europene”, a explicat Eduardt Cozminschi, președintele ANPC.

Mai mult, președintele ANPC a explicat ce trebuie să conțină eticheta produselor pentru ca acestea să fie conforme și să protejeze, într-adevăr, împotriva noul coronavirus.

„Pe etichetă trebuie să existe pictograme sau avertizări de pericol privind toxicitatea și inflamabilitatea produsului, în cazul recipienților aceștia trebuie să fie prevăzuți cu sistem de închidere de siguranță pentru copii, trebuie să aibă pe etichetă data ieșirii din uz și intrucțiuni de depozitare.

În cazul în care li se pare că această etichetă nu corespunde, îi rugăm să se adreseze Protecției Consumatorilor în cea mai apropiată localitate” a declarat peședintele ANPC.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: