Redactia.ro
Home » Știri » ANPC alertează: „un gel dezinfectant toxic circulă în comerț”. Cât de nociv este și ce efecte are asupra organismului

ANPC alertează: „un gel dezinfectant toxic circulă în comerț”. Cât de nociv este și ce efecte are asupra organismului

ANPC alertează un gel dezinfectant toxic circulă în comerț. Cât de nociv este și ce efecte are asupra organismului

Uniunea Europeană avertizează toate statele să fie atente la gelurile dezinfectante pe care le vând în magazine. Un gel de mâini produs în Turcia este nociv pentru organismul uman. Sesizarea a fost făcută din nordul Europei, mai exact Danemarca, care a descoperit substanțele nocive pe care gelul le are și ce efecte are asupra oamenilor.

Gelul dezinfectant este de proveniență turcească și se găsește în ambalaje de 100 de ml. Printre substanțele pe care acesta le are în componență se află metanolul.

Cum a fost descoperit toxicul gel și efecte are asupra oamenilor

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor avertizează că produsul numit Miss Life, fabricat în Turcia, a fost analizat și s-a descoperit că în conținutul său există o substanță nocivă în concentrație de 11,6 %, ceea ce face ca dezinfectantul respectiv să fie deosebit de toxic pentru sistemul nervos central și pentru ochi.

Pe lângă faptul că nu ar trebui să fie dat în folosință tocmai din cauza efectelor dezastruoase pe care le are față de oricine îl folosește, produsul nu are niciun fel de inscripționare pe ambalaj care să avertizeze consumatorii. Nu sunt menționate informații despre toxicitate, dar nici despre inflamabilitatea produsului.

„Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea” a transmis Paul Anghel, director ANPC.

Care sunt măsurile luate de ANPC

Mai periculos decât atât e că orice copil care găsește acest dezinfectant poate să îl deschidă cu ușurință. Părinții responsabili sunt vigilenți dar din cauza vremurilor pe care le trăim, gelurile dezinfectante sunt peste tot pe unde privești.

Aceste substanțe pot ajunge pe mâinile copiilor cu ușurință fără ca părintele să știe cât de mult rău le poate face gelul dezinfectant, doar din dorința de a-i proteja de coronavirus.

Autoritățile competente sunt acum în alertă și fac verificări pentru a opri comerțul cu acest distructiv produs înainte să ajungă în mâinile consumatorilor. Până în prezent nu s-a găsit niciunde gelul dezinfectant iar căutările continuă.

Paul Anghel, directorul ANPC, asigură că se fac în continuare investigații pentru a se afla în timp util dacă au ajuns și pe piața românească aceste produse și dacă s-au vândut, câte persoane au intrat în posesia lor folosindu-le. Cercetările se fac cu multă atenție pentru că metanolul poate duce la orbire sau chiar deces.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: