Redactia.ro
Home » Știri » Avertisment sumbru de la Roubini, economistul care a prezis criza din 2008: „Bursele vor pica. Se vede o „buclă fatală”

Avertisment sumbru de la Roubini, economistul care a prezis criza din 2008: „Bursele vor pica. Se vede o „buclă fatală”

Avertisment sumbru de la Roubini, economistul care a prezis criza din 2008: "Bursele vor pica. Se vede o „buclă fatală”

Nouriel Roubini este unul dintre cei mai cunoscuți ecocomiști americani, care în anul 2008, când a avut loc marea criză economică, a făcut previziuni sumbre, dar exacte despre acest eveniment tragic. Profesorul de la Universitatea New York a lansat acum un avertisment important, precizând că piețele internaționale ar trebui să se pregătească pentru criză.

Roubini, totul despre o buclă fatală

Nouriel Roubini, care în anul 2008 a prezis criza economică extrem de puternică, face acum o nouă serie de dezvăluiri, cu care a luat prin surprindere pe toată lumea. Mai exact, celebrul profesor american a anunțat că piețele internaționale ar trebui să se pregătească pentru criză, deoarece factorii de stres din lumea economică a momentului conduc spre o ”buclă fatală”.

Nouriel Roubini spune că avem motive serioase să ne îngrijorăm, explicând că SUA deja se confruntă cu scumpiri și datorii foarte mari, ceea ce ar putea ducea direct la „o buclă doom”, care să aibă influențe și asupra altor state din lume. Crede că toată lumea trebuie să fie pregătită pentru o viitoare criză, avertizând și cu privire la o recesiune ce va afecta cu cât durează mai mult.

„O recesiune severă este singurul lucru care poate tempera inflația prețurilor și a salariilor, dar va face criza datoriilor mai severă și, la rândul său, va alimenta o recesiune economică și mai profundă. Din moment ce sprijinul de lichiditate nu poate preveni această buclă sistemică, toată lumea ar trebui să se pregătească pentru viitoarea criză a datoriilor stagflaționiste”, a explicat profesorul.

Bursele s-ar putea prăbuși

Renumitul economist a explicat și că bursele s-ar putea prăbuși, în contextul în care inflația a crescut radical. Situația s-ar complica și mai tare în acest sens, pentru că bancherii nu vor putea nici să scadă, nici să crească dobânzile. El a prezis că oficialii Fed vor „scăpa” în cele din urmă de creșterea ratelor dobânzilor, de unde vor apărea și mai multe datorii și probleme din punct de vedere financiar.

Nouriel Roubini a atras atenția asupra faptului că „majoritatea băncilor din SUA sunt din punct de vedere tehnic aproape de insolvență, iar sute sunt deja complet insolvente. Sprijinul pentru lichiditate nu poate preveni această buclă sistemică de crash”. Economistul se așteaptă ca omenirea să aibă parte de o criză exact ca în 2008.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: