Redactia.ro
Home » Știri » Avertismente îngrijorătoare privind situația epidemiologică. Valeriu Gheorghiță a vorbit despre creșterea numărului de cazuri

Avertismente îngrijorătoare privind situația epidemiologică. Valeriu Gheorghiță a vorbit despre creșterea numărului de cazuri

Când vom renunța la masca de protecție_

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, a participat la conferința de presă de la Palatul Victoria unde a vorbit despre situația epidemiologică și creșterea numărului de cazuri. Acesta a tras un semnal de alarmă. Iată care sunt ultimele informații legate de situația de la noi din țară.

Ce a declarat Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gherghiță a tras un semnal de alarmă în privința evoluției pandemiei. Acesta a declarat că procentul  persoanelor care s-au infectat sau au decedat din cauza COVID 19 este mai mare în cazul celor care nu s-au vaccinat. De asemenea un lucru îngrijorător este faptul că a început să scadă vârsta medie a persoanelor  infectate. Acesta a mai spus faptul că tulpina Delta a început să fie dominantă în România.

Analiza efectuată de colegii noștri de la INSP pe ultimele două săptămâni din luna iulie arată că 81,5% dintre cazurile nou confirmate se înregistrează la persoane nevaccinate și 92,6% dintre decese, de asemenea, la persoanele nevaccinate. De asemenea, se observă o tendință de scădere a mediei de vârstă la persoanele confirmate. Vorbim de o medie de 43 de ani, comparativ cu 48 de ani, în rândul celor testați pozitiv. Dacă ne uităm la decesele înregistrate, tendința este de scădere a mediei de vârstă, adică 69 de ani, comparativ cu 71 de ani în perioada anterioară.„, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, la conferința de presă de la Palatul Victoria.

Ce spune premierul despre valul 4

Se tot zvonește faptul că o dată cu venirea anotimpului rece, valul patru își va face apariția. Florin Cîțu a vorbit pe marginea acestui subiect și a spus că nu există o justificare a valului patru cât timp noi avem vaccin și avem cât mai multe persoane imunizate. El a mai completat cu faptul că vaccinul a fost singura măsură care a ajutat România și celelalte țări să facă un pas înainte în ceea ce privește pandemia.

Din punctul meu de vedere, valul 4 nu se poate justifica atât timp cât avem vaccin. Trebuie doar să ne vaccinăm. Doar dacă ne vaccinăm putem să scăpăm de pandemie. Nicio altă măsură luată anul trecut nu ne-a scăpat de pandemie, dar în momentul în care au apărut aceste vaccinuri am văzut că am putut să depășim acceastă fază.„, a spus Florin Cîțu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: