Redactia.ro
Home » Stil de viață » Avertismentele specialiștilor: Care sunt ingredientele toxice din cosmetice pe care trebuie să le evităm

Avertismentele specialiștilor: Care sunt ingredientele toxice din cosmetice pe care trebuie să le evităm

Mare atenție la ce produse cosmetice utilizați!

Produsele cosmetice, indiferent cât de atrăgătoare sau promițătoare ar fi, pot ascunde substanțe toxice care, pe termen lung, pot avea consecințe negative asupra sănătății. Specialiștii trag un semnal de alarmă, subliniind importanța conștientizării ingredientelor din produsele de înfrumusețare și evitarea celor considerate toxice. Iată o listă a celor 7 ingrediente pe care ar trebui să le eviți cu orice preț.

1. Parabenii și Parfumul
Parabenii, precum propilparabenul, izopropilparabenul, butilparabenul și izobutilparabenul, au fost asociate cu stimularea creșterii anumitor tipuri de celule canceroase de sân. Structura lor chimică asemănătoare estrogenului poate duce la imitarea efectelor hormonului în organism. De asemenea, parfumul poate provoca reacții alergice și tulburări hormonale.

Avertismentele specialiștilor în privința produselor cosmetice

2. Poliacrilamida, Politetrafluoretilena și Petrolatumul
Aceste substanțe, întâlnite în cremele hidratante, pot conține contaminanți precum acrilamida, PFOA și PAH, care sunt considerați toxici. Evitarea lor este crucială pentru a preveni potențialele efecte nocive.

3. Filtrele Chimice UV din Cremele de Protecție Solară
Ingrediente precum octinoxat, oxibenzona, avobenzona și homosalat, utilizate în cremele de protecție solară, pot avea consecințe negative. De exemplu, oxibenzona a fost asociată cu deteriorarea recifelor de corali. Este important să alegi cremele de protecție solară care folosesc filtre minerale, precum oxidul de zinc sau titan.

4. Compușii de Etanolamină și Parabenii în Șampoane
Șampoanele pot conține compuși de etanolamină, cum ar fi cocamida DEA, TEA sau MEA, care pot provoca iritații la nivelul ochilor și al pielii. De asemenea, parabenii și conservanții care eliberează formaldehidă ar trebui evitați pentru a preveni potențialele riscuri.

Care sunt ingredientele toxice din cosmetice pe care trebuie să le evităm

5. Lauret-Sulfatul de Sodiu în Balsamurile de Păr
SLS (lauret-sulfatul de sodiu) este un agent spumant utilizat în balsamurile de păr, dar poate cauza iritații ale pielii și ochilor. Alegerea unor produse fără SLS poate fi mai blândă pentru păr și scalp.

6. Substanțe din Vopselele pentru Păr
Resorcinolul, para-fenilendiamina (PPD), toluenul, acetatul de plumb și etanolamina din vopselele pentru păr pot fi asociate cu riscuri pentru sănătate. Optează pentru vopsele care conțin ingrediente mai sigure și mai naturale.

7. Benzofenona în Cremele de Protecție Solară
Benzofenona, întâlnită în cremele de protecție solară, a fost asociată cu disfuncții hormonale și alergii. Caută alternative fără această substanță pentru a proteja pielea în mod sigur.

Conștientizarea ingredientelor din cosmetice și alegerea produselor cu formule mai naturale și sigure reprezintă un pas important către menținerea sănătății pe termen lung. Este recomandat să citești cu atenție etichetele produselor și să fii informat(ă) pentru a face alegeri conștiente și sănătoase pentru rutina ta de îngrijire personală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: