Redactia.ro
Home » Știri » Avertismentul crunt al medicului care a descoperit Ebola. Noi virusuri ar putea lovi omenirea: “Amenințare pentru umanitate”

Avertismentul crunt al medicului care a descoperit Ebola. Noi virusuri ar putea lovi omenirea: “Amenințare pentru umanitate”

Un avertisment crunt a venit din partea medicului care a descoperit Ebola, cumplita boala care a luat mii de vieti în doua perioade disticte ale istoriei, ultima fiind între 2014 și 2016. Omenirea ar putea fi lovită de noi virusuri, mult mai fatale decât Covid-19.

Medicul care a descoperit Ebola a avertizat că noi virusuri mortale ar putea lovi omenirea.

Avertismentul crunt al medicului care a descoperit Ebola

Jean-Jacques Muyembe Tamfum este medicul care a participat active la descoperirea virusului Ebola din anul 1976. Renumitul doctor susține că omenirea se poate confrunta cu un număr necunoscut de virusuri noi.

Medicul care a descoperit Ebola a mai explicat că noile virusuri ar putea fi fatale, avându-și originile în pădurile tropicale din Africa.

„Suntem acum într-o lume în care vor apărea noi agenți patogeni și asta constituie o amenințare pentru umanitate”, a declarat medicul care a descoperit Ebola, conform Daily Mail.

Doctorul Jean-Jacques Muyembe Tamfum este de părere că orice viitoare pandemie ar putea fi mai rea decât cea de Covid-19.

Pacientul zero “Boala X”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis, încă din 2018, să adauge Disease X (Boala X) pe lista bolilor prioritare, care necesită o atenție deosebită din partea experților în sănătate.

Și iată că, recent, în Republica Congo, un pacient încă anonim a prezentat simptomele timpurii ale febrei hemoragice. Deși i-au făcut testul pentru Ebola, medicii de tem că este vorba de pacientul zero pentru “Boala X”.

Noul virus misterios s-ar răspândi la fel de rapid ca și noul Covid-19. Îngrijorător este faptul că acest nou agent pathogen ar putea să aibă o rată a mortalității între 50 și 90%.

„Boala X” este, în prezent, doar ipotetică, însă oamenii de știință sunt extrem de îngrijorați de pierderile pe care le-ar putea produce în întreaga lume.

Chiar Jean-Jacques Muyembe a prelevat primele probe de sânge de la victimele unei boli misterioase, numită ulterior Ebola, când era un tânăr. Probele au ajuns până în Belgia și SUA, unde cercetătorii au găsit un virus în formă de vierme.

Profesorul Muyembe este de părere că multe alte boli zoonotice, care se transmit de la animal la om, ar putea apărea pe viitor.

Printre cele mai cunoscute zoonotice se numără Febra galbenă, rabie și boala Lyme, dar chiar și mai multe forme de gripă.

Numărul în creștere ale virusurilor fatale care se transmit de la animal la om vine în urma deciziilor tot mai mari care distrug habitatele naturale ale animalelor, dar și ca și consecință a extinderii comerțului cu animale vii, procurate mai ales din sălbăticie. “Boala X”, cum o numesc specialiștii, ar putea fi cauzată de aceste împrejurări.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: