Redactia.ro
Home » Știri » Avertismentul mamei lui Sebastian la primul termen cu noul judecător în cazul lui Vlad Pascu. Ce declarații sfâșietoare a făcut femeia

Avertismentul mamei lui Sebastian la primul termen cu noul judecător în cazul lui Vlad Pascu. Ce declarații sfâșietoare a făcut femeia

Va rămâne sau nu după gratii, Vlad Pascu?!

Primul termen din procesul lui Vlad Pascu, după recuzarea judecătoarei Ancuța Popoviciu, a adus două dezamăgiri majore pentru familiile lui Sebastian Olariu și Roberta Dragomir, cei doi tineri uciși anul trecut la 2 Mai de șoferul drogat. Judecătoarea care a preluat cazul a respins cererea de declarare a nulității procedurii simplificate de judecată, aprobată anterior de Ancuța Popoviciu. Această procedură, care implică recunoașterea vinovăției, poate duce la o pedeapsă mai blândă pentru inculpat.

Procedura simplificată respinsă: O nouă dezamăgire pentru familiile victimelor

În cadrul primei ședințe de judecată, judecătoarea a decis să respingă cererea de declarare a nulității procedurii simplificate. Această decizie a fost un moment de mare dezamăgire pentru familiile victimelor, care sperau ca procesul să se desfășoare într-un cadru care să reflecte gravitatea faptelor comise de Vlad Pascu.

Procedura simplificată presupune că inculpatul recunoaște vinovăția, ceea ce îi permite să beneficieze de o reducere a pedepsei. Familiile lui Sebastian Olariu și Roberta Dragomir consideră că această procedură nu reflectă justiția pe care o merită cei doi tineri uciși. Înainte de începerea termenului, Mihaela Olariu, mama lui Sebastian Olariu, a declarat că lupta pentru dreptate în cazul fiului său va continua și după proces.

Lupta pentru schimbarea încadrării juridice

Mihaela Olariu, mama lui Sebastian Olariu, a vorbit cu presa înainte de începerea termenului de judecată, exprimându-și dorința ca încadrarea juridică a faptei să fie schimbată. În prezent, Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă, dar familiile victimelor cer ca el să fie judecat pentru omor calificat.

Sperăm ca astăzi să avem un nou început. Cineva să se gândească mai bine ce înseamnă ucidere din culpă. Sper să se poată schimba această încadrare și să putem să ducem cumva planul la bun sfârșit. Adică să facem dreptate copilului nostru,” a declarat Mihaela Olariu.

Mama lui Sebastian Olariu a subliniat că, pentru ea și familia ei, viața s-a oprit în loc în momentul tragediei, iar lupta lor pentru dreptate nu se va opri aici. „Noi o să luptăm noi, o să ne facem datoria față de fiica noastră, care își dorește foarte mult dreptate pentru fratele său, nu răzbunarea lui. O să facem tot ce ne stăm putință și o să încercăm să facem în așa fel încât să-și primească pedeapsa.

Reproșuri și așteptări de la proces

Mihaela Olariu a exprimat și numeroase reproșuri, atât la adresa părinților lui Vlad Pascu, cât și la adresa autorităților care ar fi putut preveni tragedia. Ea consideră că părinții lui Pascu ar fi trebuit să intervină mai devreme pentru a-l ajuta să-și depășească problemele cu drogurile. De asemenea, a criticat polițiștii pentru lipsa de acțiune în noaptea fatidică.

Reproșuri sunt multe, la adresa părinților lui Pascu și a polițiștilor care au stat degeaba în stradă. Nu știu dacă voi putea să-l privesc pe Vlad Pascu în ochi. Nu știu ce i-aș transmite. L-aș întreba, de fapt, dacă poate să închidă ochii gândindu-se la ce a făcut. Sau poate nici măcar nu-și de seama ce a făcut. Nu știu dacă își de seama ce faptă gravă a făcut. Chiar nu știu,” a spus Mihaela Olariu.

Ea a continuat: „Cred că, după ce se termină acest proces, va trebui să plătească fiecare om care a contribuit la plecarea copilului nostru de lângă noi. Nu pot nici acum să pun capul pe pernă și, probabil, nu-l voi putea pune altfel.

Declarațiile lui Vlad Pascu și așteptările familiilor

La aproape un an de la tragicul eveniment, Vlad Pascu a făcut declarații din spatele gratiilor, exprimându-și remușcările și starea psihică afectată. Cu toate acestea, familiile victimelor rămân sceptice în privința sincerității regretului său și cer ca justiția să fie făcută pe măsura gravității faptelor sale.

Familiile lui Sebastian Olariu și Roberta Dragomir continuă să spere că procesul va aduce dreptate și că schimbarea încadrării juridice va reflecta pe deplin tragedia pe care au suferit-o. Lupta lor pentru dreptate este departe de a se încheia, iar determinarea lor rămâne puternică în fața provocărilor din sistemul juridic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: