Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare ANM: Cod galben pentru depuneri de polei și precipitații în mai multe județe din România. Zonele vizate de vremea rea

Avertizare ANM: Cod galben pentru depuneri de polei și precipitații în mai multe județe din România. Zonele vizate de vremea rea

Vreme neobișnuit de caldă pentru Revelion și prima zi din 2024. Prognoza meteo actualizată

S-a emis o avertizare ANM de cod galben pentru depuneri de polei și precipitații în mai multe județe din România! Iată zonele vizate de vremea rea!

Avertizare ANM: Cod galben pentru depuneri de polei și precipitații în mai multe județe din România

În primele zile ale lunii decembrie, România se confruntă cu o schimbare drastică a vremii, aducând cu sine ninsori abundente și precipitații mixte însoțite de lapoviță. Autoritățile au emis un avertisment de cod galben pentru mai multe județe din țară, având în vedere depunerile de polei și condițiile meteorologice periculoase. Cu această avertizare, polițiștii îndeamnă la prudență în trafic și circulație cu viteză redusă pentru a evita situațiile periculoase.

Zonele vizate de vremea rea

În prezent, mai multe localități din țară sunt acoperite de stratul gros de zăpadă, creând o atmosferă de poveste. Cu toate acestea, în unele zone, temperaturile scad sub pragul de îngheț, generând depuneri de polei care afectează vizibilitatea și siguranța pe șosele. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru județele Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița, unde se înregistrează precipitații mixte cu potențial de depunere locală de polei.

Avertismentul autorităților

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a transmis un avertisment către șoferi cu privire la condițiile meteo nefavorabile. Polițiștii recomandă conducătorilor auto să adopte măsuri de precauție, cum ar fi circulația cu viteză redusă, menținerea unei distanțe sigure între vehicule, evitarea depășirilor riscante și manevrarea mașinii cu blândețe.

Județele afectate de vremea rea

Județele Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița se află sub atenționare meteorologică, cu localități precum Însurăței, Slobozia, Pogoanele și Dragalina fiind printre cele afectate de codul galben. Fenomenele meteorologice în aceste zone includ precipitații mixte care generează depuneri de polei, crescând riscul de accidente rutiere.

Prognoza meteo pentru perioada 11 – 18 decembrie

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), prognoza pentru perioada 11 – 18 decembrie indică temperaturi ușor peste cele normale pentru această perioadă. Totodată, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media normală pentru această perioadă, în toate regiunile țării. Cu toate acestea, riscul de precipitații mixte și depuneri de polei rămâne ridicat în județele menționate.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: