Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! România va fi lovită de un val de aer foarte rece. Ce temperaturi se vor înregistra zilele următoare

ANM a făcut anunțul! România va fi lovită de un val de aer foarte rece. Ce temperaturi se vor înregistra zilele următoare

România se confruntă cu un nou val de aer rece, aducând cu el temperaturi mult mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă. Acest fenomen afectează întreaga țară, având un impact semnificativ asupra temperaturilor din timpul nopții și al zilei.

Chiar dacă se prevede o ușoară creștere a temperaturilor în mijlocul săptămânii viitoare, aceasta va fi însoțită de precipitații sub formă de ploi și ninsori, mai ales în zonele montane. Iată ce avertizări au făcut reprezentanții ANM.

Val de aer rece în România

Masa de aer rece a pătruns deja în jumătatea nordică a României, determinând scăderea accentuată a temperaturilor. În timp ce partea vestică a țării a experimentat temperaturi de 15-16 grade și chiar 20 de grade Celsius, în nord, valorile termice nu au depășit pragul de 4 grade Celsius la amiază. Fenomenul va continua să se extindă către sud și sud-est, afectând întreaga țară în prima parte a săptămânii.

Așadar, debutul săptămânii este caracterizat de o răcire accentuată, cu maxime ce se vor situa în jurul a 3-4 grade Celsius, inclusiv în Capitală. Minimele vor atinge -11 grade Celsius în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Cu toate acestea, se anticipează o ușoară creștere a temperaturilor de la mijlocul săptămânii, apropiindu-se de valorile normale pentru această perioadă. Se preconizează maxime între 1 și 8 grade Celsius și minime între -5 până la 5 grade Celsius.

În ciuda acestei îmbunătățiri a temperaturilor, se prognozează și precipitații începând cu mijlocul săptămânii. În zonele montane, se așteaptă ninsori, dar și în regiunile joase s-ar putea înregistra precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, datorită temperaturilor scăzute care favorizează acest context. Un nou ciclon care se va forma în Mediterană va contribui la aceste condiții meteorologice instabile.

Cum va fi vremea de sărbători

Pentru perioada 18-25 decembrie, săptămâna Crăciunului, datele indică temperaturi apropiate de media normală. Însă, între 25 decembrie și 1 ianuarie, se prevede o ușoară creștere a temperaturilor față de media obișnuită pentru acea perioadă.

„Datele pentru 18-25 decembrie, săptămâna Crăciunului, arată o săptămână cu temperaturi apropiate de normal. În schimb, între 25 și 1 ianuarie temperaturile vor fi puțin mai mari decât cele normale pentru acea perioadă. Cu siguranță lucrurile se mai pot schimba, suntem încă departe.

Ne-am obișnuit cu o atmosferă în dinamică și cu contexte sinoptice atât de diferențiate prin aceste alternanțe de la o zi la alta, fie că vorbim despre perioade foarte călduroase, fie că vorbim despre perioade reci, în care trecem de la 20 de grade la 2-3 grade în doar 24 de ore”, a declarat Elena Mateescu, reprezentant ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: