Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare ANM de ploi torențiale, vijelii și grindină în România. Vreme rea de Sfântă Mărie

Avertizare ANM de ploi torențiale, vijelii și grindină în România. Vreme rea de Sfântă Mărie

Meteorologii au anunțat cod galben de vreme rea

Din păcate, astăzi, 15 august, când românii sărbătoresc Sfântă Mărie, Administrația Națională de Meteorologie anunță cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină pe aproape tot teritoriul țării. Iată toate detaliile!

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în România

„Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala luni (15 august), pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar marți (16 august), cu precădere în nord, centru și est”, potrivit meteoromania.ro

Astăzi, 15 august, în intervalul orar11:00- 22:0, vom avea parte de ploi torențiale, vijelii și grindină.

„La munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp”, conform același surse.

Se urmărește harta:

Sursa foto: meteoromania.ro

Prognoză specială pentru Municipiul București

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru Municipiul București, care se va încheia la ora 22:00, pe data de 15 august.

„În intervalul 09:00- 22:00, în București se vor resimți averse torențiale (cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 25 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade”, conform același surse.

Vremea, la malul mării

„Vremea este ușor schimbătoare. Meteorologii ne spuneau că briza va fi intensă; temperaturi între 26 și 28 de grade Celsius. Luni dimineață, turiștii se vor putea bucura în continuare de câteva ore bune de plajă. După-amiază vor fi ceva averse, însă trecătoare. Cei care și-au planificat vacanța pe litoral, săptămâna viitoare, vor avea parte de un concediu reușit. Temperaturile vor urca înapoi la 30-31 de grade Celsius – valori perfecte pentru plajă”, potrivit Observator.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: