Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare ANM de vreme instabilă valabilă până miercuri. Vor fi ploi torențiale și vijelii în toată țara

Avertizare ANM de vreme instabilă valabilă până miercuri. Vor fi ploi torențiale și vijelii în toată țara

GALERIE FOTO (2) ANM avertizare vreme instabilă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de instabilitate atmosferică, care va fi caracterizată de ploi cu caracter torențial și vijelii în toată țara. Avertizarea este valabilă până miercuri, anunță ANM.

Avertisment de la ANM: Ploi, vijelii și grindină în toată țara

Astfel, anunțul meteorologilor arată că începând de luni de la ora 12 și până miercuri la ora 23, toată țara va fi măturată de vânt, ploi și vijelii. În marea parte a țării, instabilitatea atmosferică va fi accentuată pentru perioade îndelungate. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, grindină, vijelii și intensificări ale vântului.

În ceea ce privește precipitațiile, ANM a transmis că vom avea parte de ploi cu caracter torențial, astfel că în anumite intervale de timp cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp.

De asemenea, meteorologii au anunțat că este foarte posibil ca vremea să continue să fie instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în aproape toată țara.

Meteorologii au emis prognoza specială pentru Capitală

La fel ca în restul țării, și în București situația va fi similară cu cea din restul țării. Meteorologii ANM au emis prognoza pentru Capitală și au avertizat că de luni și până miercuri este probabil să fie ploi și descărcări electrice.

Totodată, temperatura din Capitală nu va depăși 21 de grade Celsius. Mai ales după-amiaza și seara, este bine ca bucureștenii să se echipeze cu umbrele dacă vor să iasă din case, pentru că atunci va fi cea mai mare posibilitate de ploaie. Instabilitatea atmosferică va fi, de asemenea, accentuată în București.

În Capitală, pentru că vor fi averse, cantitățile de apă vor depăși 10 – 15 de litri pe mp și doar în anumite porțiuni vor fi mai mari de 25 de litri pe mp.

Descărcările electrice și vijeliile vor fi parte din peisajul meteo al Bucureștiului, iar temperaturile minine vor fi cuprinse între 8 și 11 grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: