Redactia.ro
Home » Știri » Vom avea cea mai caldă vară din istorie. Ce avertizează meteorologii

Vom avea cea mai caldă vară din istorie. Ce avertizează meteorologii

Cea mai caldă vară

Anul 2020 este posibil să fie cel mai cald din istorie. Meteorologii avertizează că temperaturile înregistrate vor fi mai mari decât au fost vreodată, iar instabilotatea atmosferică va atinge cote fără precedent.

Temperaturile vor fi mai mari ca oricând

Specialiștii spun că există șanse de 75% ca acest an să fie cel mai cald din istoria omenirii, de când sunt făcute măsurători.

Conform estimărilor Agenţiei Americane pentru Atmosferă şi Oceane există şanse de 75% ca 2020 să devină cel mai cald an din istoria înregistrărilor meteo, adică după 1880”, mai spune meteorologul Mircea Duțu.

De asemenea, instabilitatea va fi singura care va caracteriza lunile următoare. Astfel, explică, meteorologul Mircea Duțu, vom avea perioade cu temperaturi aflate la poli opuși: fie va fi foarte cald, mai cald decât ar trebui să fie, ori va fi foarte rece, mai rece decât normalul perioadei.

„Ceea ce caracterizează cu siguranţă perioada următoare este această alternanţă contrastantă între perioadele deosebit de calde faţă de normal şi cele răcoroase sub media multianuală. Este o caracteristică imprimată de dereglarea climei la nivel mondial şi particularizată la condiţiile Europei”, a declarat meteorologul Mircea Duţu.

Vom avea cea mai caldă vară din istorie

Încă nu se știe exact cu ce temperaturi ne vom confrunta, dar un lucru este cert: vom avea parte de cea mai călduroasă vară de până acum.

Sunt elemente furnizate de Centrul European care ne arată ca am putea avea o vară mai caldă decât în mod obişnuit, dar cu cât mai caldă nu se știe”, spune meteorologul Roxana Bojariu.

Pentru a opri schimbările climatice trebuie luate măsuri clare, mai ales că gazele cu efect de seră au ajuns la un nivel foarte mare, avertizează specialiștii, susținând în același timp că inclusiv criza provocată de coronavirus are origini ecologice.

După terminarea acestei crize sanitare care în definitiv are şi ea origini ecologice, important este ca preocupările de relansare economică să nu ducă la neglijare celor privind combaterea schimbărilor climatice şi mai ales la creşterea alarmantă a emisiilor de gaze cu efect de seră”, a explicat Duţu.

Totodată, meteorologii trag un semnal de alarmă asupra încălzirii globale și spun că până în 2040 aceasta va crește cu două grade Celsius.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: