Redactia.ro
Home » Coronavirus » Lista completă a simptomelor infecției cu coronavirus. Așa poți ști dacă te-ai îmbolnăvit

Lista completă a simptomelor infecției cu coronavirus. Așa poți ști dacă te-ai îmbolnăvit

Lista completă a simptomelor infecției cu coronavirus. Așa poți știi dacă te-ai îmbolnăvit

Infecția cu coronavirus poate fi descoperită prin mai multe simtome. Printre acestea, cele mai frecvent întâlnite sunt febra, tusea și dificultatea de a respira, dar oamenii de știință descoperă aproape zilnic noi simptome ale COVID-19.

Chiar dacă majoritatea pacienților au aceste simptome deja arhicunoscute, există și simptome izolate sau suplimentare, găsite la pacienți care s-au îmbolnăvit de coronavirus și despre care mulți oameni nu știu.

Iată lista completă a simptomelor îmbolnăvirii cu coronavirus

Enantemul

Acest simptom apare cu două zile înaintea celorlalte. Enantemul reprezintă o erupție puternică pe mucoasa cavității bucale sau leziuni în interiorul gurii. Concluzia aparține specialiștilor din Spania.

 

Febra

Este unul dintre indicatorii clari că o persoană poate fi infectată. Totuși, temperatura unui copil sau unui adult trebuie să depășească 37,7 grade Celsius până a fi considerat febril.

Respirația greoaie

Respirația grea este poate cel mai important simptom al COVID-19. Dacă simțiți că vă este greu să inspirați și expirați, mai bine vă adresați medicului, acesta fiind un semn că puteți fi infectat.

Tusea

Tusea uscată, deranjantă este un alt simptom. Nu orice fel de tuse indică prezența coronavirusului în organism, ci numai aceea care se simte adânc în piept.

Frisoane

Pacienții infectați cu coronavirus au acuzat frisoane și dureri musculare. Pot exista, de asemenea, și dureri la nivelul mușchilor sau articulațiilor, ce pot fi confundate cu simptome ale gripei sau răcelii.

Stomacul deranjat

Problemele de la nivel gastric sunt un alt indicator al prezenței COVID-19. Un studiu efectuat în China a arătat că din 200 de pacienți, jumătate au prezentat acest simptom.

Fără gust și miros

Pierderea mirosului și a gustului sunt alte simptome ce pot indica o infecție cu noul coronavirus.

Petele roșii

Pielea infectaților are pete roșii, care sunt dureroase. Cei care au descoperit acest lucru sunt francezii, care au avertizat că leziunile temporare de urticarie pot indica îmbolnăvirea, relateazp PRO TV.

Oboseala

Oboseala extremă poate fi un simptom al infectării, potrivit OMS. Circa 40% dintre subiecții analizați au prezentat semne de oboseală. Unii dintre pacienți aveau și dureri în gât, dureri de cap și congestie nazală.

Conjunctivita

Aproximativ 3% dintre persoanele infectate cu coronavirus au făcut conjunctivită, lucru demonstrat de cercetările din China și Coreea de Sud.

Nas înfundat, greață și diaree

Pe lista simptomelor ale coronavirusului se numără și nasul congestionat, greața și diareea.

Cercetătorii susțin că cele trei noi simptome apar între două și 14 zile de la infectarea cu noul coronavirus.

Au apărut noi cazuri în care pacienții infectați cu coronavirus au evidențiai cele trei simptome, greata, nas înfundat și diaree. La unii pacienți s-a descoperit că astfel de simptome pot fi primele simptome care apar, iar evoluția este mult mai îndelungată și mult mai periculoasă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: