Redactia.ro
Home » Știri » CORONAVIRUS. După câte zile își fac apariția simptomele virusului COVID-19

CORONAVIRUS. După câte zile își fac apariția simptomele virusului COVID-19

CORONAVIRUS. După câte zile își fac apariția simptomele virusului COVID-19

CORONAVIRUS. După câte zile își fac apariția simptomele virusului COVID-19. Specialiștii au precizat că simptomele coronavirusului apar după aproximativ cinci zile.

CORONAVIRUS. După câte zile își fac apariția simptomele virusului COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea John Hopkins din Baltimore, SUA, precizează că virusul poate provoca feberă, tuse și probleme respiratorii. Semnele infecției apar după aproximiv cinci zile, dar există și cazuri în care simptomele nu se manifestă, iar persoanele respective sunt doar purtătoare.

În cazul în care există suspiciunea de îmbolnăvire, specialiștii recomandă auto-izolarea de 14 zile, chiar dacă există simptome sau nu. Persoanele vulnerabile în fața virusului sunt cele în vârstă, care au deja probleme de sănătate.

De asemenea, specialiștii recomandă ca să nu intrăm în contact cu persoane care au semne de boală.

Strănutul nu este simptom al bolii

Tot mai mulți oameni se întreabă care sunt cu adevărat simptomele bolii și cum le diferențiază de o simplă gripă. Ei bine, în primul rând, ar fi de precizat că strănutul nu este un simptom, ci febra şi tusea seacă.

Profesorul Justin Lessler, și cel care a coordonat cercetarea a declarat că oricine este asimptomatic după 12 zile, este improbabil să mai prezinte simptome. Dar cu toate acestea, oamenii sunt sfătuiți să se auto-izoleze 14 zile.

Când va dispărea virusul?

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, este prea curând să se poată afirma când va dispărea coronavirusul.

Chiar dacă unele virusuri sunt sezoniere, specialiștii nu știu momentan când va dispărea epidemia de COVID-19. ”Nu ştim dacă acest virus va fi sezonier pentru că nu am avut experienţe anterioare cu acest virus”, a declarat epidemiologul american Stephen Morse de la Universitatea Columbia.

Mai mult, epidemologul Marck Lipstich de la Universitatea Harvard susține că schimbătile vremii nu vor conta prea mult în ceea ce privește răspândirea virusului.

COVID-19 a fost raportat în întreaga lume. Dacă virusul seamănă cu un virus gripal tipic, se poate agrava în regiunile emisferei sudice pe măsură ce se schimbă anotimpurile”, a declarat Lipsitch citat într-un material publicat pe site-ul National Geographic.

104 țări și regiuni au raportat luni un număt total de 109.578 de cazuri cu coronavirus, iar bilanțul deceselor provocate de noul virus a depășit marți numărul de 4.000.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: