Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare MAE pentru români. A fost emisă alertă de Cod roșu

Avertizare MAE pentru români. A fost emisă alertă de Cod roșu

GALERIE FOTO (2) Avertizare MAE pentru români. A fost emisă alertă de Cod roșu

Avertizare MAE pentru români. A fost emisă alertă de Cod roșu. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Croația. Începând de sâmbătă vor intra în vigoare, coduri roșu, portocaliu și galben privind intensificăru ale vântului.

Avertizare MAE pentru români. A fost emisă alertă de Cod roșu

Conform MAE, în Croația, începând din de 28 decembrie, este în vigoare un cod roşu de vânt pentru canalul Velebit. Sunt posibile intensificări ale vântului ce vor atinge o viteză de până la 130 km/h, un cod portocaliu de vânt puternic pentru regiunile Rijeka, golfurile Kvarner și Kvarneric. În regiunile Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospic, Knin, Dubrovnik, Istria și Dalmația se va instala codul galben.

De asemenea, conform informaţiilor comunicate de autorităţile locale, vor fi afectate transportul maritim şi furnizarea energiei electrice.

Pentru a afla mai multe informații se recomandă folosirea paginilor de internet. Institutul Hidro-Meteorologic Naţional https://www.meteo.hr. Automobil Club Croat http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions. Compania Naţională Croată de Căi Ferate http://www.hznet.hr. Autoritatea Portuară Croată http://www.portauthority.hr. Agenţia Croată de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

MAE avertizează toți românii

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație gravă,cu un caracter de urgență, pot apela la numărul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croată +38598414341.

De asemenea, se recomandă consultarea paginilor de Internet. http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, http://www.mae.ro. Mai mult, românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citeste si:Barcelona, scandal uriaș! Vidal își dă echipa în judecată

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: