Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare meteo ANM! Cod portocaliu și galben de caniculă. Județele vizate

Avertizare meteo ANM! Cod portocaliu și galben de caniculă. Județele vizate

Avertizare meteo ANM! Cod portocaliu și galben de caniculă. Județele vizate

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare meteo importantă pentru întreaga țară, anunțând prezența unui val intens de căldură și caniculă. Avertizarea meteo cod portocaliu și galben a fost activată, iar fenomenele meteorologice extreme sunt așteptate să persiste în următoarele zile.

Cod portocaliu de caniculă. Județele vizate

Începând cu data de 21 august, o avertizare meteo cod portocaliu a fost emisă pentru mai multe județe din țară. Printre acestea se numără Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București. Temperaturile extreme se vor intensifica, iar maximele zilnice vor ajunge la niveluri alarmante, în jurul valorilor de 38-39 de grade Celsius.

Sursa foto: ANM

Impactul disconfortului termic

În urma acestui val intens de căldură, disconfortul termic va atinge cote ridicate, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Aceasta înseamnă că populația din aceste zone trebuie să fie extrem de precaută și să ia măsuri pentru a se proteja împotriva efectelor negative ale căldurii excesive. Se recomandă limitarea expunerii la soare în intervalul orar de maximă încălzire și hidratarea adecvată pentru a preveni eventualele probleme de sănătate.

Cod galben de caniculă. Județele vizate

De asemenea, pentru zilele de 20 și 21 august, meteorologii au emis o avertizare meteo cod galben pentru o mare parte a țării. Valul de căldură va persista, iar canicula se va instala în zonele de câmpie, dar și local în zonele de deal și podiș. Temperaturile maxime vor oscila între 33 și 37 de grade Celsius, iar minimele nocturne vor fi înregistrate între 17 și 24 de grade Celsius.

Valul de căldură va persista săptămâna viitoare

Se estimează că valul de căldură va continua să persiste în majoritatea regiunilor țării în săptămâna următoare. Aceasta subliniază importanța luării măsurilor de prevenție și protecție împotriva caniculei și căldurii extreme. Este recomandat să urmăriți în continuare avertizările și sfaturile emise de ANM și alte autorități competente, pentru a asigura siguranța și bunăstarea dumneavoastră și a celor dragi.

Sursa foto: Arhivă
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: