Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare Meteo ANM: Ploi de până la 40 de litri pe metru pătrat și ninsori în următoarele 48 de ore

Avertizare Meteo ANM: Ploi de până la 40 de litri pe metru pătrat și ninsori în următoarele 48 de ore

Avertizare Meteo ANM: Ploi de până la 40 de litri pe metru pătrat și ninsori în următoarele 48 de ore

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, 13 martie 2024, o avertizare meteo pentru întreaga țară, valabilă începând cu ora 10:00 până vineri, 15 martie 2024, la ora 10:00. Potrivit avertizării, se prognozează precipitații abundente în toate regiunile, cu posibilitatea de a atinge chiar și 40 de litri pe metru pătrat, iar în anumite zone vor predomina ninsorile.

Avertizare Meteo ANM

Conform datelor furnizate de ANM, în intervalul menționat se așteaptă cantități semnificative de apă, cu valori medii cuprinse între 10 și 15 litri pe metru pătrat. În zonele montane, precum Carpații Meridionali, Transilvania și Muntenia, precipitațiile vor fi mai moderate, cu posibilitatea acumulării de până la 25-30 de litri pe metru pătrat, iar local se pot înregistra chiar și peste 40 de litri pe metru pătrat.

„Vor fi ploi, iar în zona montană, în special la altitudini de peste 1.200 de metri, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. În jumătatea de nord a Moldovei şi estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte”, se arată în avertizarea meteo de la ANM.

„Sfârșitul de săptămână va aduce temperaturi în creștere. Vorbim de 10-17°C comparativ cu ceea ce vom înregistra în aceste zile, așa cum menționăm cel mult 14-15°C și în Capitală. Dacă în aceste zile contăm pe ploi la nivel local și aici putem să consemnăm valori de cinci-10l/m² temperaturile nu vor depăși la nivelul maximelor 12-14°C cu minime dimineața cel mult de 3-4-5 grade Celsius.

De sâmbătă și în Capitală contăm deja pe 15°C și chiar și la nivelul minimelor, valorile de temperaturi vor fi în creștere și vor depăși cu siguranță cele cinci-6° pe care le vom consemna în acest interval”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo pe regiuni pentru intervalul 11-25 martie 2024

Banat

În primele zile, valorile termice vor scădea de la medii regionale de 16 grade, până spre 12 grade, ulterior crescând spre 17-18 grade până la finalul săptămânii. Temperaturile nocturne vor varia între 3-4 grade la finalul primei săptămâni. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată mai ales între 11-15 martie și după 19 martie.

Crișana

Valorile termice vor avea o evoluție similară cu cele din Banat, cu scăderi ușoare și creșteri ulterioare. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare între 11-14 martie și după 17 martie.

Transilvania

Se așteaptă o scădere a temperaturilor maxime și o ușoară creștere ulterioară, cu medii în general în jurul a 14 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în intervalul 11-15 martie și după 19 martie.

Avertizarea emisă de ANM și prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni indică necesitatea luării măsurilor de precauție adecvate pentru a face față condițiilor meteorologice nefavorabile, inclusiv ploi abundente și ninsori în anumite zone. Este important ca locuitorii din toate regiunile țării să fie informați și pregătiți pentru a gestiona potențialele impacturi ale acestei perioade meteorologice dificile.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: