Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare pentru persoanele infectate cu COVID-19. Chiar dacă nu aveți simptome, sunteți contagioși

Avertizare pentru persoanele infectate cu COVID-19. Chiar dacă nu aveți simptome, sunteți contagioși

Avertizare pentru persoanele infectate cu COVID-19

Persoanele depistate cu coronavirus, care vor să plece din spital înainte de cele 14 zile de la confirmare, sunt avertizate să nu folosească un mijloc de transport în comun.

Multe persoane care s-au externat mai devreme au plecat cu taxiul, deși acestea ar fi trebuit să fie transportate acasă cu ambulanța.

Avertizare pentru persoanele infectate cu COVID-19. Chiar dacă nu aveți simptome, sunteți contagioși

Pandemia de coronavirus a afectat milioane de oameni din întreaga lume, iar viața de dinainte nu va mai fi la fel. Pacienții infectați cu coronavirus și care vor să se externeze înainte de cele 14 zile de la confirmare, sunt rugate să nu folosească transportul în comun pentru a ajunge acasă.

Potrivit Digi24, Marian și iubita lui, au fost depistațu cu COVID-19 la mijlocul lunii august, fiind asimptomatici. Aceștia au fost internați în spital pentru o evaluare medicală și s-au externat după 48 de ore.

Aceștia au fost trimiși cu mașina acasă, fără a li se pune la dispoziție o ambulanță. „Dacă veneam cu mașina sigur că urcam în mașină și plecam acasă, însă DSP-ul ne-a anunțat încă din prima zi că nu trebuie să folosim niciun alt mod de transport decât ambulanța. Am insistat, persoana respectivă ne-a sugerat să luăm taxiul”a povestit Marian Ivan.

Reacția cadrelor didactice

În urma acuzațiilor, conducerea Spitalului „Victor Babeș” susține că unitatea medicală deține o singură ambulanță, folosită pentru transportul pacienților în vederea consulatațiilor de specialitate în alte spitale și transferuri, 8 ore pe zi.

De asemenea, reprezentanții au declarat că pentru pacineții externați, spitalul cere la 112 ambulanțe disponibile. „Intenția noastră de a folosi singura ambulanță pe care o deținem pentru transport bolnavi necesită încă timp, pentru că nu avem decât un singur șofer, salvarea este folosită pentru transport în vederea consultațiilor de specialitate în alte spitale și transferuri într-un program de 8 ore/zi”, a declarat Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”.

Totodată, Raed Arafat susține că procedura externării din spital nu este o urgență și pacienții infectați nu se pot întoarce acasă oricum. În ceea ce privește transportul către casă cu ambulanța, șeful DSU a precizat că ambulanțele ajung mai târziu, dar își fac treaba, având în vedere că este vorba doar despre o externare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: