Redactia.ro
Home » Homepage » OMS a făcut anunțul! Pandemia de coronavirus încetinește

OMS a făcut anunțul! Pandemia de coronavirus încetinește

pandemia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că, deși pandemia de COVID-19 este în continuă expansiune, creşterea cazurilor şi a deceselor cauzate de noul coronavirus dă semne de încetinire la nivel global.

Singurele regiuni care fac excepție sunt sud-estul Asiei şi estul Mediteranei, potrivit Reuters. În cea mai recentă actualizare epidemiologică, publicată luni seară, OMS a precizat că, în continuare, continentele Americane rămân cele mai afectate, reprezentând jumătate din cazurile recent raportate şi 62% din cele 39.240 de decese la nivel mondial din ultima săptămână.

„Peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19 şi 39.000 de decese noi au fost înregistate de OMS în ultima săptămână, o scădere de 4% a numărului de cazuri şi (o scădere de 12%) a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă”, se arată în comunicatul OMS.

Asia de Sud-Est, a doua cea mai afectată regiune de pandemia de coronavirus, a raportat o creştere de 28% a cazurilor noi şi de 15% a decese. India continuă să raporteze majoritatea cazurilor. În regiunea mediteraneană, numărul cazurilor raportate a crescut cu 4%, dar numărul de decese raportate a scăzut constant în ultimele şase săptămâni, raportează OMS. Libanul, Tunisia şi Iordania au raportat cea mai mare creştere a cazurilor faţă de săptămâna precedentă.

Ce regiuni au înregistrat o scăderea a cazurilor

Numărul de cazuri și decese raportate în Africa a scăzut cu 8%, respectiv 11% de săptămâna trecută, „în principal din cauza scăderii cazurilor raportate în Algeria, Kenya, Ghana, Senegal și Africa de Sud”, potrivit OMS.

În regiunea Pacificului de Vest a OMS, numărul de cazuri noi a scăzut cu 5%, coronavirusul fiind mai puțin răspândit în Japonia, Australia, Singapore, China și Vietnam. Coreea de Sud a raportat un salt de 180% a cazurilor, „în principal din cauza adunărilor religioase”.

Numărul deceselor legate de COVID-19 la nivel mondial a atins un nou prag psihologic, de 800.000 de persoane, potrivit bilanțului realizat de centrul oficial de resurse despre noul coronavirus al Johns Hopkins. Bilanțul infectărilor cu coronavirus a ajuns la peste 23 de milioane de cazuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: