Redactia.ro
Home » Homepage » Țara care va distribui gratuit populației vaccinul anti-Covid. Vaccinarea va fi obligatorie!

Țara care va distribui gratuit populației vaccinul anti-Covid. Vaccinarea va fi obligatorie!

vaccinul anti-covid

Australia este cu un pas mai aproape de accesarea vaccinului contra COVID-19, pe care populația îl va primi gratuit, promite premierul Scott Morrison.

Acesta a anunțat că a încheiat un acord cu grupul farmaceutic AstraZeneca cu privire la vaccinul care este dezvoltat în prezent Universitatea din Oxford, potrivit BBC. „Dacă acest vaccin se dovedeşte a fi eficient, îl vom fabrica şi îl vom furniza imediat fără ajutorul nimănui şi îl vom oferi celor 25 de milioane de australieni”, a spus Morrison.

Vaccinul anti-Covid va fi obligatoriu

Premierul australian a precizat că e probabil ca vaccinul împotriva noului coronavirus să fie obligatoriu. Vaccinul de la Universitatea Oxford a intrat în a treia faza a studiilor, unde este testat pe mii de voluntari pentru a-i confirma eficacitatea.

Este considerat un lider în cursa globală pentru vaccinul COVID-19, care include peste 160 de candidați. Marea Britanie și-a rezervat 100 de milioane de doze, dar acordul guvernului australian este diferit, asigurând dezvoltarea, producerea și distribuția vaccinului.

Nu a fost încă stabilit costul furnizării vaccinului întregii populații. Separat, Australia a semnat, de asemenea, un acord în valoare de 25 milioane de dolari cu Becton Dickinson, o companie farmaceutică americană, pentru a furniza 100 de milioane de ace și seringi. Dacă studiile vor avea succes, Morrison a spus că speră că vaccinul va fi disponibil la începutul anului viitor.

Stare de urgență în Australia

Australia a înregistrat 23.773 de cazuri de COVID-19 din 22 ianuarie iar 14.924 sunt vindecaţi. Numărul deceselor este de aproape 450, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 226 de îmbolnăviri. Numărul total al celor spitalizaţi este de 682.

Australia mai are peste 7.000 de cazuri active, dar numărul de noi infecții a scăzut în ultima săptămână. Statul australian Victoria a extins măsurile de urgenţă impuse pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, în pofida unei scăderi a ratei de apariţie a noilor infecţii, transmite Agerpres.

Autorităţile din Victoria au anunţat duminică seara că starea de urgenţă în vigoare va fi prelungită încă patru săptămâni, ceea ce va permite continuarea carantinei de nivel 4 şi a unei interdicţii pentru circulaţia pe timp de noapte impusă în capitala statului, Melbourne.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: