Redactia.ro
Home » Știri » Avocatul Elenei Udrea, despre menţinerea condamnării la 6 ani de închisoare: „ÎCCJ a desfiinţat Constituţia”

Avocatul Elenei Udrea, despre menţinerea condamnării la 6 ani de închisoare: „ÎCCJ a desfiinţat Constituţia”

Veronel Rădulescu, unul dintre avocații Elenei Udrea, aduce acuzații grave la adresa ÎCCJ, despre care spune că a desființat Constituția. Acesta a dezvăluit și ce a vorbit ultima dată cu clienta sa.

Unul dintre avocaţii Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a intervenit prin telefon în emisiunea Punctul Culminant a lui Victor Ciutacu, de la România TV, oferind o primă reacție după decizia de joi a ÎCCJ, de menținere a condamnării la 6 ani de închisoare pentru fostul ministru al Turismului.

Condamnarea la şase ani de închisoare cu executare a Elenei Udrea a rămas definitivă, iar avocatul său din alte dosare, Veronel Rădulescu, spune că această decizie încalcă o decizie a CCR și reprezintă un precedent foarte periculos pentru justiţia din România.

Avocatul Elenei Udrea, despre ultima discuție cu clienta sa

„Nu m-am gandit la asta, dar nici la o solutie ca cea pe care a dat-o azi ICCJ. Am vorbit cu dumneai mai mult la termenul de la Curtea de Apel, saptamana trecuta, dar si la telefon. Nu mi-a dat niciodata de inteles ca ar alege aceasta cale, dar nimeni nu se astepta la solutia ICCJ.

Eu cunosc foarte bine dosarul acela si am motivele mele sa am retineri fata de corectitudinea acestor decizii, atat cea de condamnare in Gala Bute, cat si cea de respingere a recursului in anulare.”, a explicat Veronel Rădulescu.

Avocatul Elenei Udrea, despre menținerea condamnării la 6 ani de închisoare: „ÎCCJ a desfiinţat Constituţia”

“Elena Udrea nu este un personaj foarte simpatizat. Dar daca este sa analizam in profunzime, lucrurile sunt destul de grave. Astazi ICCJ a desfiintat Constitutia. Bazandu-se pe acea decizie a Curtii Europene, care spune ca poate sa ignore deciziile CCR daca exista risc sistemic. Ori in Romania exista doar cateva astfel de dosare, nu exista nici pe departe un risc sistemic.

Ma intreb daca in acest moment mai avem Constitutie. Daca mai are vreo importanta CCR si ce ar putea urma dupa acest precedent creat de ICCJ, care nu face altceva decat sa incurajeze toti judecatorii sa aplice cum vor si cand vor deciziile CCR. Eu cred ca acest bulgare se va rostogoli si ca daca nu se intervine politic, vom asista in Romania la aplicarea aleatorie a legilor si deciziilor CCR.”, a mai declarat Veronel Rădulescu, unul dintre avocații pe care îi are Elena Udrea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: