Redactia.ro
Home » Știri » Azi e mare sărbătoare! O mulţime de femei îi poartă numele Sfintei Muceniţe Anastasia

Azi e mare sărbătoare! O mulţime de femei îi poartă numele Sfintei Muceniţe Anastasia

 Sfânta Anastasia

Este mare sărbătoare pentru români pe data de 29 octombrie, pentru că are loc cinstirea Sfintei Mucenițe Anastasia. Află ce rugăciune trebuie să rostești astăzi ca să îți meargă bine și ce mesaje poți trimite sărbătoriților.

Sfânta Anastasia Romana, sărbătorită de toți românii

Este prilej de mare sărbătoare pentru români în această zi, pentru că are loc pomenirea Sfintei Mucenițe Anastasia Romana. Astfel, în această zi o mulțime de femei ce îi poartă numele își sărbătoresc ziua onomastică.

 Sfânta Anastasia a fost o mireasă a lui Hristos, ce și-a dat viața pentru credința ei. A ajuns la o mănăstire încă de la vârsta de trei ani, unde a avut grijă de ea stareța, pe nume Sofia. Așadar, fata a fost crescută în spiritul legii creștine și când a venit vremea măritișului, ea a decis că vrea să fie mireasa lui Hristos și să își dedice viața lui.

Totuși, acest lucru i-a adus pierirea, într-un final, ea fiind supusă la chinuri groaznice pentru a accepta viața deșarte și a renunța la credință.

Rugăciune către Sfânta Anastasia

Troparul Sfintei Cuvioase Muceniţe Anastasia Romana, glasul al 4-lea:

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Anastasia, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, Te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru Tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Mesaje și urări pe care le poți trimite de Sfânta Anastasia

„Fie ca Sfânta să-și coboare ochii asupra ta. Îți urez la mulți ani, pentru că porți acest nume și fie ca Sfânta Anastasia să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară.”

„La mulți ani! Sfânta Anastasia să te călăuzească mereu, să-ți dea un munte de sănătate, o mare de iubire și un ocean de fericire.”

„De ziua numelui tău, îți doresc ca toate lucrurile bune și frumose să-ți se întâmple și să strălucească în calea ta, către fericire și succes. La mulți ani, Anastasia!”.

„Ai apărut în viața mea ca o minune, nu degeaba porți un nume sfânt, spre tine mă îndrept acum c-o urare și c-un bun gând, să fii mereu fericită, să zâmbești, să râzi mereu, și să nu uiți nici o clipă, că tu ești diamantul meu! La mulți ani, Anastasia mea!”.

„Astăzi e ziua ta, o zi frumoasă pentru tine. La mulți ani, Anastasia!”

„Aș vrea să îmi fi aproape mereu, cum ai fost și până acum și să mă bucur în fiecare zi de puritatea și căldura sufletului tău, rupt parcă din dragostea Sfintei Anastasia!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: