Redactia.ro
Home » Știri » Azi, sărbătoare mare, Sfânta Parascheva. Ce s-a întâmplat pe 14 octombrie, în urmă cu sute de ani

Azi, sărbătoare mare, Sfânta Parascheva. Ce s-a întâmplat pe 14 octombrie, în urmă cu sute de ani

Sfânta Parascheva

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva este una marcată cu cruce roșie în calendar, pentru a se cunoaște cât mai bine importanța sa pentru creștini. În fiecare an, pe data de 14 octombrie, credincioșii o cinstesc pe Sfânta Parascheva. Iată ce nu este bine să faci în această zi.

Ce s-a petrecut în urmă cu sute de ani, pe 14 octombrie

Sfânta Parascheva s-a născut în apropiere de țărmul Mării Marmara, în apropiere de Constantinopol. Aceasta a mai avut un frate, care s-a călugărit și el. Ambii părinți ai Sfintei Parascheva au fost buni creștini, așa că ea a crescut într-un mediu neprihănit, cu învățătura creștină pe care o aplica în fiecare zi.

Când a mai crescut și a împlinit vârsta de 20 de ani, Sfânta Parascheva și-a urmat destinul de mireasă a lui Hristos și a intrat la o mănăstire din Ierusalim. Acolo a petrecut cinci ani, până când a primit vestea morții părinților ei și s-a întors la casa părintească.

Aceasta a revenit, așadar, în Epivat, locul său natal, unde a înființat un cămin pentru săraci și orfani, după ce a împărțit toată averea părinților săi.

Despre felul în care s-a stins Sfânta Parascheva nu se știu multe, însă cert este că trupul ei se află de 370 de ani la Iași, unde creștinii vin să se închine.

Mare sărbătoare pentru creștini. Ce sărbătorim de Sfânta Parascheva

Pentru că era foarte frumoasă, mulți tineri i-au făcut curte, dar Sfânta Parascheva i-a refuzat pe toți dintre aceștia. Aceasta dora doar calea lui Hristos, încă de la zece ani.

Atunci, ea auzind slujba și cuvintele „Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea sa şi să-mi urmeze Mie”, iar Sfânta Parascheva și-a donat toate hainele săracilor.

Potrivit tradiției, în această zi nu este bine să faci trebuiri în gospodărie. Nu este bine să mânânci castraveți sau nuci și nici pepene roșu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: