Redactia.ro
Home » Știri » Episcopul Hușilor, mesaj plin de ironie la adresa autorităților: “Apostolii lockdown nu o vor carantina vreodată pe Sfânta Parascheva”

Episcopul Hușilor, mesaj plin de ironie la adresa autorităților: “Apostolii lockdown nu o vor carantina vreodată pe Sfânta Parascheva”

Episcopul Ignatie despre Sfanta Parascheva

Episcopul Ignatie a postat pe site-ul episcopiei un mesaj dur, în care critică decizia autoritățile de a le interzice oamenilor din alte localități să participe la pelerinajul Sfintei Parascheva, ce va avea loc la Catedrala Mitropolitană din Iași. Autoritățile au decis ca persoanele care locuiesc în Iași pot participa la sărbătoarea Sfintei Parascheva, pentru a se limita răspândirea de coronavirus.

Episcopul Hușilor, mesaj plin de ironie la adresa autorităților: “Apostolii lockdown nu o vor carantina vreodată pe Sfânta Parascheva”

Episcopul Hușilor, Ignatie a transmis un mesaj dur pe site-ul episcopie dedicat autoritățile care au decis ca oamenii din alte localități nu mai pot participa la pelerinajul Sfintei Parascheva, de va avea loc la Catedrala Mitropolitană din Iași. Episcopul a scris ironic că virusul se află după colțul bisericilor, așteptând să înșface credincioșii fără buletin de Iași. Mai mult acesta a spus că ”restricţiile trebuie înăsprite (…) doar de sărbătorile creştine, ca nu cumva virusul, care are o preferinţă obsesivă şi compulsivă pentru mediul religios, să se multiplice vertiginos”.

Ierarhul a ironizat deciziile potrivit cărora prezența oamenilor în număr mare la Iași ar duce la creșterea numărului de cazuri cu coronavirus, susținând că la moaștele Parascheva „este cureaua de transmisie specială şi favorită, în aceste zile, a virusului, care ne tulbură şi ne dezbină atât de mult”.

Mesajul Episcopului Hușilor pentru autorități

Că oamenilor credincioşi nu trebuie să li se dea şansa, în timpul pelerinajelor, de a respecta, cu conştiinciozitate, recomandările sanitare absolut legitime, pentru că sunt consideraţi aprioric ca având, în mod natural, înclinaţia de a călca legea, adică, mai pe şleau, ca fiind potenţiali infractori. Că apostolii ateismului neomarxist şi fără vibraţii metafizice ar şti mai bine decât oamenii Bisericii, creştini şi slujitori, că sănătatea este un mare dar de la Dumnezeu şi că a-ţi iubi aproapele înseamnă şi a-l proteja de orice pericol care îi poate zdruncina sau fărâmiţa acest dar„, a spus episcopul Huşilor.

De asemenea, acesta a spus că atunci când autoritățile statului român nu sunt capabile să gestioneze situația, se folosesc de spațiul religios. Ierarhul Hușilor s-a declarat nemulțumit de faptul că Sfânta Parascheva nu mai potea fi sărbătorită ca de obicei, criticându-i și pe activiștii din mediul online, numindu-i hateri și trolli de serviciu, „Biserica nu a fost şi nici nu este prigonită, ci, pur şi simplu, permanent forţată de contextul unor restricţii ofensatoare să-şi apere tot timpul legitimitatea prezenţei sale în sfera publică şi dreptul la trăirea actului credinţei, fapt care este echivalent cu tentativa de a-i pune pe cap o pernă, ca să nu mai respire deloc. Asta mi se pare mai grav decât orice tentativă de anihilare directă şi agresivă„, a mai spus Ignatie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: