Redactia.ro
Home » Știri » Mitropolitul Teofan tună și fulgeră! Mesaj dur după interzicerea pelerinajului de la Sfânta Parascheva

Mitropolitul Teofan tună și fulgeră! Mesaj dur după interzicerea pelerinajului de la Sfânta Parascheva

Mitropolitul Teofan

Din cauza numărului mare de noi cazuri de coronavirus raportat în ultimele zile, autoritățile au decis ca la sărbătoarea Sfintei Parascheva din acest an să participe doar ieșenii. Această decizie nu a fost pe placul Mitropolitului Teofan al Moldovei și Bucovinei, motiv pentru care a decis să o conteste.

Mitropolitul Teofan tună și fulgeră! Mesaj dur după interzicerea pelerinajului de la Sfânta Parascheva

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a decis să conteste decizia autoritățile, care prevede ca la sărbătoarea Sfintei Parascheva din acest să participe doar ieșenii.

Potrivit acestuia, această decizie încalcî numeroase prevederi legale. „Moldova trăieşte în aceste zile una dintre cele mai triste perioade din istoria sa. La durerea provocată de faptul că mulţi semeni de-ai noştri sunt atinşi de noua epidemie se mai adaugă şi decizia autorităţilor de a interzice celor care nu au domiciliul în Iaşi să pătrundă în spaţiul Mitropoliei, unde se află racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva. Interdicţia este respectată până-ntr-atât încât s-a ajuns ca în jurul Mitropoliei să fie mai mulţi reprezentanţi ai forţelor de ordine decât închinători, a spus Mitropolitul Teofan.

Restricții privind sărbătoarea Sfintei Parascheva

Potrivit Mitropolitului Teofan al Moldovei și Bucovinei, decizia autorităților de a le interzice românilor din alte orașe să participe la Sfânta Parascheva organizată la Iași. Mitropolitul este de părere că această decizie este efectul unei măsuri discriminatorii, care încalcă mai multe prevederi legale. „Părinţii care sunt pentru câteva zile în vizită la copiii lor nu pot să-şi împlinească dorinţa închinării la sfintele moaşte, deşi au venit la Iaşi şi pentru aceasta. Nici studenţii şi elevii aflaţi în Iaşi care nu au încă viza de flotant nu se pot apropia de Catedrala Mitropolitană”, a mai spus mitropolitul Teofan.

Totodată, acesta a spus că Sfânta Parascheva a fost mereu un izvor de alinare și vindecare pentru toți cei care participau la slujbă. Mai mult, mitropolitul Teofana subliniat faptul că în momentul în care se încalcă limita, „nu este bine pentru nimeni„.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: