Redactia.ro
Home » Știri » Sfânta Parascheva 2019, pelerinaj-record la Iași

Sfânta Parascheva 2019, pelerinaj-record la Iași

Sfânta Parascheva

Sfânta Parascheva 2019. Credincioșii o sărbătoresc astăzi, 14 octombrie, pe Cuvioasa Parascheva, considerată “Ocrotitoarea Moldovei”.

Peste 100.000 de oameni s-au închinat la Sfintele Moaște începând de vineri. Alte 20.000 au luat parte, luni dimineață, la slujba Sfintei Liturghii, oficiată în fața Catedralei Mitropolitane.

Zeci de mii de creștini au venit la Iași cu speranța în suflet că vor primi putere şi vindecare în trupuri, pace şi credinţa în suflete.

Sfârşitul Sfintei Litughii, marcat de un moment special

La 30 de ani de la Revoluţie, Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a ţinut să aducă pe scenă şi să-i premieze, în faţa oamenilor, pe câţiva preoţi vârstnici care au zidit biserici în Moldova, în timpul prigoanei comuniste.

După Sfânta Liturghie, oamenii veniţi aici au luat parte la Masa Pelerinilor, la Cantina de Ajutor Social. Peste 60.000 de sarmale au fost împărţite credincioşilor istoviţi de aşteptare de la rândul câte racla, scrie stirileprotv.ro. Fiecare a primit şi un pahar cu vin sau ceai.

Mama Alexandrei, la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași. Ce mesaj are Teodora Măceșanu

Spre seară, în Catedrala Mitropolitană va ave loc un concert susţinut de Corul academic al Filarmonicii din Iaşi. Ziua se va încheia cu slujba de priveghere a Sfântului Ierarh Spiridon. Iar peste noapte, pelerinii vor continua să se aşeze la rândul către racla Cuvioasei.

Anul acesta, 647 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul pelerinajului de Sfânta Parascheva. Dintre acestea, 46 persoane au fost transportate la spitalele din Iaşi.

Un musulman a venit la moaștele Sf. Parascheva

Un musulman a venit să se roage la moaștele Sf. Parascheva alături de credioncioșii strânși în jurul Catedralei din Iași. Mustafa, un turc de 34 de ani, vine de 4 ani la moaștele Sf. Parascheva de la Iași.

„Sunt musulman, nu m-am convertit. Am venit aici cu identitatea mea musulmană, dar asta nu a fost un obstacol pentru a simți harul divin. Mă simt atât de bine aici, mă simt mai sănătos. E un noroc să aveți moaștele sfintei aici, în Iași”, a spus Mustafa, potrivit playtech.ro.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: